Trezorierul Partidului Social Democrat, senatorul Aristide Roibu, a fost audiat, sambata, timp de doua ore, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul afiselor electorale in care Adrian Nastase este urmarit penal fiind acuzat ca a primit foloase necuvenite sub forma unor materiale electorale in valoare de 26 de miliarde de lei. Aristide Roibu a declarat ca a dat o scurta declaratie scrisa, de doua pagini, in care a recunoscut ca in timpul campaniei electorale din 2004 a fost incheiat un contract intre staful de campanie al PSD si firma Eurografica SRL Bucuresti pentru realizarea unor materiale electorale. Trezorierul fostului partid de guvernamant a precizat, conform Rompres, ca daca firma Eurografica SRL Bucuresti a executat materiale, suplimentar fata de prevederile contractului, si nu au fost facturate, asa cum sustin procurorii, acest lucru trebuie dovedit, iar in acest caz partidul trebuie sa raspunda solidar si sa plateasca respectivele materiale. Parlamentarul a precizat ca nu a discutat cu anchetatorii anticoruptie despre Adrian Nastase si a promis ca se va prezenta la audieri, ori de cate ori va fi chemat la DNA.
Dupa Hrebenciuc si Plumb
In acelasi dosar au mai fost audiati si deputatii Rovana Plumb si Viorel Hrebenciuc, tot in calitate de martori. Rovana Plumb, cea care s-a ocupat, in calitate de mandatar financiar, de campania electorala, din 2004, a lui Adrian Nastase la Presedintia Romaniei, a sustinut ca toate operatiunile de sponsorizare a campaniei electorale a fostului prim-ministru au fost legale. Deputatul a mai declarat ca legalitatea sponsorizarilor campaniei electorale din 2004 este dovedita de un raport al Curtii de Conturi.
Pe de alta parte, Viorel Hrebenciuc a tinut sa precizeze, la iesirea de la audieri, ca nu a detinut functia de director al campaniei electorale a lui Nastase. "Am fost intrebat daca am fost directorul campaniei electorale prezidentiale a domnului Nastase. Eu nu am avut aceasta calitate in 2004, eu am avut aceasta calitate doar la alegerile locale. Sunt martor in calitate de director de campanie electorala care nu am fost", a spus Hrebenciuc. Acesta a mai mentionat ca timp de trei ore le-a explicat procurorilor anticoruptie cum se face o campanie electorala. "Pur si simplu am discutat ce inseamna o campanie electorala, cine se ocupa si de ce se ocupa si asa mai departe", a explicat parlamentarul PSD. Reamintim ca Adrian Nastase este urmarit penal de DNA fiind acuzat ca a primit foloase necuvenite sub forma unor materiale electorale in valoare de 26 de miliarde de lei, in timpul campaniei din 2004, de la reprezentantii societatilor Vertcon Bacau si Eurografica SRL Bucuresti. (G. TARATA)