Final de bac'
Astazi se vor afisa rezultatele provizorii ale sesiunii de toamna a examenului de bacalaureat - incheiat vineri, dupa proba la alegere, scris sau practic -, intre orele 16.00 si 20.00 putand fi depuse contestatii. In zilele de 5 si 6 septembrie, lucrarile scrise vor fi reevaluate, iar pe 7 septembrie vor fi afisate rezultatele finale. Potrivit directorului Serviciului National de Evaluare si Examinare din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii, Cristian Mirescu, pentru aceasta proba au fost pregatite 102 tipuri de subiecte la 57 de discipline de examen. O statistica a MEdC, data publicitatii, releva ca la examenul de bacalaureat in sesiunea august-septembrie s-au inscris 42.991 de elevi, dintre care 1522 sunt din partea minoritatilor nationale. La prima sesiune a examenului de bacalaureat, desfasurata in perioada iunie-iulie, au participat 186.886 de absolventi (97,7% din totalul inscrisilor) si au promovat 80,47%. (M.S.)
Site Liviu Negoita
Liviu Negoita, primarul Sectorului 3 al Capitalei, si-a lansat o pagina personala de Internet - www.liviunegoita.ro (www.liviunegoita.com) - cu scopul de a se face cat mai bine cunoscut printre cetatenii sectorului pe care il conduce. Edilul vrea, totodata, sa-si mentina astfel o cat mai corecta legatura cu realitatea. "Imbunatatirea comunicarii dintre cetatean si primar, informarea oamenilor asupra principalelor proiecte realizate sau aflate in stadiul de executie, transparenta decizionala realizata prin prezentarea integrala a investitiilor de infrastructura ale Primariei sunt cateva din obiectivele urmarite de acest site", ne-a declarat Liviu Negoita. (M.P.S.)
Control in campusuri
In preajma debutului noului an universitar, Directia Inspectie Generala din cadrul Primariei Sectorului 6 al Capitalei a efectuat un control - fulger in zona campusurilor studentesti Regie si Grozavesti. Aici, inspectorii au constatat ca deseurile de la renovare si igienizare sunt depozitate in imediata apropiere a caminelor. Autoritatile locale le-au dat administratorilor acestor imobile termen de 30 de zile pentru evacuarea molozului si pentru salubrizarea terenului din imediata apropiere a imobilelor. Pasuirea a fost acordata deoarece s-a constatat ca, spre deosebire de resturile de la lucrarile de constructii, deseurile menajere sunt colectate cu respectarea HCGMB nr. 147/2005, existand recipienti de colectare corespunzatori, iar starea de curatenie a ghenelor este, de asemenea, conforma cu normele de salubrizare si igienizare ale municipiului Bucuresti. "Este necesar ca aceste campusuri sa ii intampine pe studenti in haine noi si curate. De aceea, in preajma inceperii anului universitar, vom intensifica ritmul acestor controale", ne-a declarat primarul Cristian Poteras. (M.S.)
Idei de primarie noua
Primarul Sectorului 6 al Capitalei lanseaza un concurs de idei pentru modernizarea si infrumusetarea cladirii institutiei pe care o conduce. Sub genericul "Orasul, asa cum ne-ar placea", competitia isi propune evidentierea celui mai creativ proiect, menit sa confere acestei unitati administrativ-teritoriale aspectul european catre care tind atat reprezentantii autoritatii locale, cat si cetatenii. Toti cei care considera ca, prin dialogul de idei si prin propriul aport creativ, pot contribui la cresterea urbanistica, estetica si la dezvoltarea spatiului in care traiesc, se pot adresa arhitectului-sef al Sectorului 6, la sediul Primariei din Calea Plevnei nr. 147 - 149. Institutia va pune in practica cel mai creativ proiect, urmand ca initiatorul sa fie rasplatit pecuniar. "Dorim sa ii consultam pe cetateni, pentru ca dezvoltarea urbanistica a Sectorului 6 sa se deruleze dupa coordonatele propuse chiar de ei", a declarat arhitectul-sef Ovidiu Corduneanu. (M.S.)