Reprezentativa Spaniei a castigat ieri, la Saitama, Campionatul Mondial de baschet masculin, dupa ce a invins in finala Grecia cu 70-47. Dupa sase finale pierdute, Spania a castigat primul sau titlu major, desi a fost lipsita de aportul celui mai bun
Reprezentativa Spaniei a castigat ieri, la Saitama, Campionatul Mondial de baschet masculin, dupa ce a invins in finala Grecia cu 70-47. Dupa sase finale pierdute, Spania a castigat primul sau titlu major, desi a fost lipsita de aportul celui mai bun jucator al sau, Pau Gasol. Spania se alatura SUA, fostei Iugoslavii, fostei URSS, Argentinei si Braziliei, toate castigatoare ale unui CM. Gratie acestui rezultat, Spania este direct calificata la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008. Spania a privat Grecia, castigatoare a Euro 2005 de o "dubla" pe care doar Iugolsvaia si URSS au reusit-o in trecut. Dupa sase finale pierdute (JO 1984 si la Euro din 1935, 1973, 1983, 1999 si 2003), Spania a pus capat astfel "blestemului" intr-un moment in care nimeni nu se astepta, mai ales ca Pau Gasol era accidentat, dar a tinut sa asiste la meci de pe banca de rezerve. Pentru Spania, cele mai multe puncte au fost marcate de Garbajosa (20) si Navarro (20), in timp ce pentru Grecia principalul marcator a fost Kakiouzis (17). Sambata, SUA au castigat medalia de bronz, invingand in finala mica Argentina, campioana olimpica, cu 96-81. Americanii, mari favoriti inaintea competitiei, au ratat calificarea in finala, fiind invinsi vineri de nationala Greciei. SUA au esuat astfel in incercarea de a obtine un nou titlu mondial, dupa cel din 1994. In finala mica, cel mai bun marcator al SUA a fost Dwayne Wade, cu 32 puncte. In partida pentru locurile 5-6, Franta a invins Turcia cu 64-56. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.