Barja scufundata in urma cu 30 de ani in portul orasului tulcean Sulina va fi confiscata de stat, deoarece reprezinta un pericol pentru mediu, informeaza Rompres. Potrivit sefului Garzii de Mediu a Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii,
Barja scufundata in urma cu 30 de ani in portul orasului tulcean Sulina va fi confiscata de stat, deoarece reprezinta un pericol pentru mediu, informeaza Rompres. Potrivit sefului Garzii de Mediu a Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Costel Ifrim, barja reprezinta un pericol pentru mediu intrucat, la fiecare ploaie, combustibilii din rezervorul acesteia polueaza apele Dunarii. "Firma care a preluat contractul de proprietate asupra barjei a fost sanctionata de trei ori pana in prezent din cauza ca nu s-a conformat recomandarilor agentilor nostri ecologi. Ultimul termen de conformare este 1 septembrie, iar daca acesta nu va fi respectat, vom trece la confiscarea barjei", a declarat Costel Ifrim. El a spus ca barja ar putea fi acordata autoritatilor orasului Sulina, acestea urmand sa valorifice fierul vechi. Dupa cum a precizat Costel Ifrim, scoaterea la suprafata a barjei ar putea costa 180.000 de euro, aceasta fiind suma solicitata autoritatilor de mediu tulcene de catre o firma constanteana pentru executarea operatiunii. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.