Cei 19 romani de pe platforma de foraj marin Orizont, aflata in Golful Persic, care au fost implicati intr-un incident cu marina militara iraniana ca urmare a unui litigiu comercial, au ajuns in tara, ieri dimineata, pe Aeroportul International "Henr
Cei 19 romani de pe platforma de foraj marin Orizont, aflata in Golful Persic, care au fost implicati intr-un incident cu marina militara iraniana ca urmare a unui litigiu comercial, au ajuns in tara, ieri dimineata, pe Aeroportul International "Henri Coanda" - Bucuresti. Petrolistii si-au incheiat tura de 28 de zile si au revenit in tara cu o cursa care a decolat de la Dubai. Pe aeroportul din Otopeni, ei au fost asteptati de autocare, care i-au transortat catre localitatile unde au familiile, majoritatea membrilor echipajului fiind din Constanta. Tot de la Otopeni a plecat urmatorul schimb, format din 20 de oameni, care va lucra, timp de o luna, supravegherea iranienilor care au pus sechestru pe platforma romaneasca.
Platforma Orizont a fost sechestrata, in data de 22 august, in urma unui conflict comercial, de militari iranieni inarmati. Petrolistii intorsi ieri in tara sustin ca pe platforma se mai afla sapte indieni care presteaza serviciul de catering, doi ofiteri inarmati de la Politia Judiciara din insula Kish (langa care este amplasata platforma, pe zacamantul de titei Salman), precum si doi reprezentanti ai companiilor implicate in litigiul cu firma GSP, Oriental Oil Kish si Petroiran Development Company. De asemenea, cel de-al cincilea iranian, care sta in permanenta pe platforma, refuza sa se legitimeze, astfel ca identitatea lui le este necunoscuta. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.