Dan Ioan Popescu si-a dat demisia ieri din PSD pe motiv ca partidul a incetat sa mai fie un partid democratic. El a acuzat ca promovarile si sanctiunile se iau ""pe criteriul unic al apartenentelor la grupuri"" si a criticat lipsa de vointa pentr

Dan Ioan Popescu si-a dat demisia ieri din PSD pe motiv ca partidul a incetat sa mai fie un partid democratic. El a acuzat ca promovarile
si sanctiunile se iau ""pe criteriul unic al apartenentelor la grupuri"" si a criticat
lipsa de vointa pentru
schimbarea imaginii PSD.

Dan Ioan Popescu a transmis ieri o nota Biroului Permanent National al PSD caruia ii solicita sa ia act de decizia lui de a demisiona din partid. ""Singura strategie aplicata la ora actuala (n.r. - in partid) este «sa ne mearga noua bine». Ca atare, se inlatura, treptat, toti cei care ar putea impiedica in acest demers"", sustine Dan Ioan Popescu in nota transmisa conducerii PSD. El afirma ca puterea in PSD este concentrata ""in mana unor grupuri de interese care se aliaza sau se ataca, in functie de interesul de moment, partidul neavand, practic, nici o strategie politica de partid de opozitie, eliminandu-se si contactul direct, real, cu oamenii si cu nevoile lor"". Potrivit lui Dan Ioan Popescu, o parte a conducerii actuale a partidului manifesta dispret fata de cei care au slujit ani la rand partidul si continua sa o faca si in prezent. ""Organele deliberative ale PSD au fost puse deoparte, democratia interna fiind inlocuita de arbitrariul deciziilor unor persoane fara reprezentatre teritoriala reala"", spune Popescu.
ASCENSIUNI DUBIOASE. Fost lider al PSD Bucuresti, deputatul mai sustine ca ascensiunea ""unor indivizi"" la conducerea filialelor, cum este cazul organizatiei din Capitala, ""a transformat PSD-ul intr-o scena a reglarilor de conturi, si nu a schimbarilor pe baza de principii sau doctrine. Sunt folosite arme josnice si manifestari huliganice care, practic, indeparteaza oamenii de calitate si bine pregatiti"". ""Nu am vrut sa fiu taxat drept oportunist sau dezertor atunci cand partidul a trecut prin clipe grele sau cand eu am fost luat drept tinta pentru a fi «tap ispasitor». Am constatat insa ca loialitatea mea si, in consecinta, retragerea mea in linia a doua au fost interpretate ca slabiciune, iar oferta mea de a ma pune in continuare in slujba partidului, prin experienta pe care am acumulat-o in acesti ani, este tratata cu aceeasi lipsa de consideratie cu care sunt priviti toti oamenii din partid care nu accepta sa faca politica fara un tel comun al majoritatii membrilor"" este un alt motiv al demisiei invocat de Dan Ioan Popescu.
DECIZIE PERSONALA. Ulterior, intr-o interventie televizata, deputatul a precizat ca demisia a fost o decizie suta la suta personala si ca nu s-au facut presiuni asupra sa pentru a recurge la acest gest. De asemenea, el a spus ca a constatat ca in ultimul timp PSD a fost atacat din interior si nu din exterior si ca in aceste conditii nu se poate construi un partid prin dezmembrare. Dan Ioan Popescu a mai spus ca imaginea PSD putea fi schimbata daca se strangeau randurile si daca se lua atitudine impotriva cui trebuie. ""Din pacate, nu s-a dorit"", a conchis fostul ministrul al Industriiilor in guvernarea PSD.

REGRETE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.