Democratul Radu Berceanu l-a atacat sambata, la mare, pe liberalul Ludovic Orban. Orban, la randul sau, l-a atacat pe Berceanu. Tot Berceanu a lamurit pe toata lumea ca dragoste cu de-a sila intre PNL si PD nu se poate. A venit si reprezentantia l
Democratul Radu Berceanu l-a atacat sambata, la mare, pe liberalul Ludovic Orban. Orban, la randul sau, l-a atacat pe Berceanu. Tot Berceanu a lamurit pe toata lumea ca dragoste cu de-a sila intre PNL si PD nu se poate. A venit si reprezentantia lui Tariceanu care a vorbit despre PD ca despre o chestie obsedata de alegerile anticipate. Pana aici, nimic iesit din comun. Situatia relatiei dintre PNL si PD a devenit ingrijoratoare dupa ce, chiar in ziua in care s-au imbrancit in perechi de cate doi, liberalii si democratii s-au intalnit la o serata dansanta si s-au avut brusc ca fratii. A doua zi, dupa o noapte incinsa de discoteca, Boc a ajuns la concluzia ca partener ca PNL nu se mai gaseste nicaieri.
PNL, "ca pisica pe burlan"
Liberalii si democratii au fost in weekend pe malul marii, dar in statiuni diferite. Fiindca marea nu le ajungea la toti, liderii PNL si PD s-au incaierat in stilul care i-a consacrat. Democratul Radu Berceanu a fost "Ludovicul Orban" al PD la scoala de vara a tinerilor pedisti, acolo unde a batut la liberali - tehnic vorbind - ca la covoare. I-a atacat mai intai pe liderii PNL pentru ca se incapataneaza sa nu accepte alegerile anticipate. "Uneori nu am mai vorbit despre anticipate, pentru ca vazand ca nu avem parteneri, nu avea sens. (...) Partenerii ce se agata de scaune si stau ca pisica pe burlan, cu ghearele zgariind, o sa cada", a spus Berceanu, incercand o inspirata metafora. Ministrul Transporturilor i-a criticat pe liberali pentru lipsa de viziune politica. "Partenerii nostri au o viziune politica cat a iepurelui de campie care vede la trei metri in jur daca se ridica pe picioarele din spate, altfel vede la jumatate de metru", a spus Berceanu, in uralele nebune ale asistentei.
Ce face Orban cand nu canta la mandolina
Un loc aparte in discursul sau i-a rezervat Berceanu liberalului Ludovic Orban. "Vad ca sunt parteneri care atunci cand n-au idei, iau ideile altora la misto. (...) Ludovic Orban are o consecventa deosebita. Nu l-am auzit o data spunand ceva despre PSD, nu l-am auzit o data spunand ceva despre PRM, are o consecventa deosebita in a spune ceva despre PD si Traian Basescu, in pauzele cand nu canta la mandolina...", a continuat spiritual Berceanu. Ministrul Transporturilor si-a incheiat strategic discursul, cu o nimerita invitatie la impacare. "Noi suntem in continuare deschisi ca in orice moment sa revenim la incercarea de a construi impreuna, dar cu conditia sa fie realmente o dorinta de a construi impreuna ceva", a incheiat binevoitor Berceanu. Aceasta dupa ce, cu cateva minute inainte, tot Berceanu, dand dovada de o consecventa fantastica in idei, declarase ca "dragoste cu sila nu se poate" intre PNL si PD. "Daca te tot refuza, intelegi ca nu e cazul si iti vezi de drumul tau", a spus ministrul. Ludovic Orban a simtit nevoia imediat sa-i replice lui Berceanu pentru afirmatiile cu mandolina si i-a transmis acestuia sa se ocupe mai mult de Primaria Craiovei, unde l-a "reciclat" pe Antonie Solomon de la PSD. "Ii spun domnului Berceanu atat: nu am folosit pana acum decat privirea si poate arcul cu sageti. N-as vrea sa umblu la celelalte elemente mult mai puternice din arsenalul meu", s-a inflamat Orban, amenintandu-l pe ministru cu artileria grea. Si premierul Calin Popescu Tariceanu si-a iesit putin din pepeni si din ghips cand a auzit ca democratii vor din nou alegeri anticipate. "Pentru mine, nu este nici o surpriza (n.r.-anuntul PD legat de anticipate), pentru ca as fi putut spune ca aceasta este o tema politica, dar ea a devenit o obsesie pentru colegii nostri", a spus Tariceanu, intrebandu-se, cu glas tare, care este scopul anticipatelor.
N-au dansat decat o seara
Spre inserat, spiritele s-au calmat pe nesimtite. Ludovic Orban si-a facut aparitia, imediat dupa miezul noptii, la petrecerea tinerilor democrati din discoteca Vox Maris, de la Costinesti. A fost intampinat de mezina lui Basescu, Elena, pentru ca, in prima faza, Boc s-a tinut tare si nu l-a bagat in seama. S-au salutat cu raceala, dupa care Boc, indignat de aparitia dusmanului, a plecat sa joace tenis de masa. In urma sa, Orban a facut ravagii printre tinerii democrati, cu care a dansat pana la epuizare. Acestia l-au aplaudat, pozat si aclamat, veste care a ajuns si la urechile lui Boc, acolo unde juca tenis de masa. Sport pe care l-a lasat balta si s-a intors la discoteca, sa castige terenul pierdut. Aparitia i-a surprins pe tinerii pedisti, care il credeau adormit de mult. Usor invidios pe liberalul care ii cucerise pe propriii simpatizanti, Boc a inceput sa danseze cot la cot cu Orban. Dupa aproape o ora a cedat si a plecat, lasandu-l pe Orban in plina glorie. A doua zi dupa petrecere, Boc s-a trezit foarte binedispus si a anuntat pe toata lumea ca PNL este singurul partener pentru PD, chiar si in cazul unor alegeri anticipate. Avem o singura Alianta pe care o acceptam, cea cu PNL", s-a entuziasmat Boc, care, de altfel, a avut un discurs fara reprosuri sau critici la adresa liberalilor, in fata democratilor mai tineri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.