Schimbari neinspirate Victor Piturca a inceput cu o formula ce a fost la un pas sa fie castigatoare. In schimb, selectionerul n-a nimerit inlocuirile. De fapt, si banca de rezerve a fost una ciudata. Piturca l-a titularizat pe Rosu in locul

Schimbari neinspirate

Victor Piturca a inceput cu o formula ce a fost la un pas sa fie castigatoare. In schimb, selectionerul n-a nimerit inlocuirile. De fapt, si banca de rezerve a fost una ciudata.

Piturca l-a titularizat pe Rosu in locul lui Cocis, venit dupa o accidentare, pe un post mai putin obisnuit lui, de mijlocas la inchidere. In atac, l-a preferat pe Marica lui Daniel Niculae si lui Ganea, ultimul nefiind retinut nici macar in lotul de 18. Si Rosu, si Marica au marcat, iar Romania parea ca s-a desprins in invingatoare. Meciul s-a schimbat o data cu inlocuirile.
COCIS. Astfel, Dica a fost schimbat cu Cocis, in minutul 58. Stelistul, care a facut o partida buna, a acuzat probleme de sanatate pana cu o zi inaintea partidei. ""Vorbisem cu el sa-l schimb inca de la pauza, dar mi-a zis ca mai poate juca"", a explicat Piturca. Inlocuitorul lui, Razvan Cocis, a produs faultul care a dus la lovitura libera din minutul 82 in urma careia Martin Petrov a marcat pentru 2-1.
NICOLITA. Florentin Petre era, poate, jucatorul care-i stia cel mai bine pe bulgari, el evoluand la TSKA Sofia. A fost substituit in minutul 71 cu Banel Nicolita. ""Cu Petre a fost ceva cam la fel ca la Dica. Nici el nu mai putea juca"", a spus Piturca. Nicolita a fost cam timid, nereusind sa intre in joc. Omul pe care trebuia sa-l marcheze, Wagner, a capatat o mai mare libertate in joc.
MAFTEI. Daca primele doua schimbari ar mai avea o logica, nu acelasi lucru se poate spune si de cea din minutul 79. Atunci cand Rosu i-a lasat locul lui Maftei. ""Rosu mi-a facut semn ca-l doare glezna si l-am introdus pe Maftei, care e un fundas puternic"", a justificat Piturca. Maftei a alunecat in faza premergatoare centrarii lui Stanislav Angelov, care a dus la golul de 2-2.
VARIANTE. Schimbarea lui Rosu cu Maftei a fost cea mai ciudata, in conditiile in care rapidistul este fundas central, si nu mijlocas. De altfel, singura solutie de ""inchizator"" avuta la dispozitie, Margaritescu, nici nu a fost trecut pe foaia de joc. Ganea si Badoi au vazut meciul de pe o banca amplasata pe pista, fiind trecuti pe foaia de joc in calitate de maseuri!

Victor Piturca: ""Si eu am gresit""

NEDUMERIT. Piturca a realizat greu ce s-a intamplat pe teren


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.