Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare doreste introducerea in Codul Bursei a prevederilor ce tin de prevenirea si detectarea practicilor de manipulare a pietei. Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) nu va aproba proiectul Codului Burs
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare doreste introducerea in Codul Bursei a prevederilor ce tin de prevenirea si detectarea practicilor de manipulare a pietei.


Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) nu va aproba proiectul Codului Bursei in forma promovata de BVB si urmeaza sa impuna sanctiuni in cazul in care bursa nu va respecta prevederile legale. Principala solicitare a Comisiei este legata de obligativitatea inserarii in textul Codului a prevederilor ce tin de prevenirea si detectarea practicilor de manipulare a pietei.
INFORMARE. In perioada mai-iulie a fost purtata o corespondenta complexa intre directiile de specialitate din CNVM si executivul BVB, fiind organizate si intalniri la sediul autoritatii pietei, pentru a se discuta punctual prevederile proiectului de Cod al Bursei si observatiile CNVM.
Presedintele BVB, Septimiu Soica, a declarat recent, referindu-se la articolul din Legea pietei de capital care mentioneaza ca operatorii de piata vor adopta dispozitii structurale, ca CNVM nu a explicat ce inseamna ""dispozitii structurale"" si ca, in opinia BVB, aceste masuri se pot referi la intregul ansamblu de reglementari ale Bursei, care faciliteaza depistarea abuzului de piata sau il fac imposibil, precum si la structurarea pietei, respectiv existenta unui compartiment de supraveghere a Bursei.
CNVM sustine ca, in conditiile in care BVB refuza cuprinderea in reglementarile proprii a unor prevederi de natura a facilita identificarea cazurilor de manipulare de piata, este greu de crezut ca va putea fi pusa in practica obligatia legala ca BVB sa furnizeze institutiilor abilitate informatii cu privire la asemenea cazuri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.