Daca aveti de gand sa mai asteptati un an pentru a cumpara un LCD sau o plasma, producatorii au o veste buna: preturile acestor produse vor scadea cu cel putin 20%-30% in 2007. Reprezentantii LG Electronics si Sharp Corporation au anuntat ca, la
Daca aveti de gand sa mai asteptati un an pentru a cumpara un LCD sau o plasma, producatorii au o veste buna: preturile acestor produse vor scadea cu cel putin 20%-30% in 2007.


Reprezentantii LG Electronics si Sharp Corporation au anuntat ca, la nivel mondial, preturile ecranelor plate vor continua sa scada in ritm sustinut cel putin pana la sfarsitul anului viitor. Trendul descendent este sutinut de supraproductie si reducerea costurilor. Anunturile au fost facute cu ocazia IFA, cel mai mare targ european de produse electronice de larg consum desfasurat zilele acestea la Berlin.
REDUCERI. ""Anul trecut am vazut o scadere de 30% a preturilor plasmelor si ceva mai mult in cazul ecranelor LCD. Anul viitor ne asteptam la un fenomen similar"", a declarat Young Chan Kim, directorul de marketing al diviziei de display-uri a LG, in cadrul unei conferinte de presa. La randul sau, presedintele Sharp, Katsushiko Machida, se asteapta la o scadere medie de 20% a preturilor LCD-urilor. Televizoarele low-resolution cu diagonala de un metru vor pierde o treime din pret in cursul anului viitor. In cazul modelelor HD (high definition - de inalta rezolutie), scaderea preturilor va fi ceva mai temperata din cauza faptului ca cererea este mai mare decat capacitatea de productie, spun analistii citati de Reuters.
DIFERENTE. In privinta ""concurentei"" dintre LCD-uri si plasme, Kim spune ca cele doua tehnologii vor continua sa coexiste multa vreme de acum inainte. Pe piata, diferenta ar fi ca plasmele detin suprematia pe segmentul display-urilor cu diagonala de peste un metru. Desi plasmele de 42 de inch (102 centimetri) sunt ceva mai ieftine decat LCD-urile cu aceeasi diagonala, diferenta de pret dintre cele doua tehnologii se reduce de la un an la altul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.