Ideea lansata in urma cu cateva zile de presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, conform careia, in cazul unor alegeri anticipate premierul ar urma sa fie propus de PD, a fost reluata ieri pe un ton mult mai ferm de ministrul Transporturilor,

Ideea lansata in urma cu cateva zile de presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, conform careia, in cazul unor alegeri anticipate premierul ar urma sa fie propus de PD, a fost
reluata ieri pe un ton mult mai ferm de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

Ministrul democrat a explicat tinerilor de la Scoala de vara a PD de la Costinesti ca de alegeri anticipate este nevoie pentru ca in prezent se guverneaza cu o majoritate ""care se formeaza si se destrama in fiecare zi. Pe de alta parte, a atras el atentia, toate partidele aflate la putere cand tara lor a intrat in UE s-a dovedit ca au pierdut alegerile urmatoare. Un scrutin anticipat ar fi astfel o smecherie care ar ajuta Alianta sa ramana la putere inca patru ani dupa integrare.
""DOR DE IMPACARE"". Ca sa se ajunga la anticipate, PD ar trebui insa sa cada la pace cu PNL, pe care declaratiile liderilor democrati sunt menite insa mai mult a-l pune pe jar. Berceanu a recunoscut ieri ca ""de anul trecut pana acum"" PD a tot propus PNL anticipate la care Alianta sa se prezinte cu un raport de unu la unu pe listele parlamentare. ""Noi am propus unu la unu cu mare deschidere, cu mare dor de impacare si apropiere. La dorinta arzatoare a PNL care tot cere insa aplicarea protocolului, o sa procedam conform protocolului. Sa traim si asa o sa facem: o sa punem premierul!"", explicand ca acum raportul intre cele doua partide in sondajele de opinie este de trei la unu. ""Daca raportul va fi cum e acum, de 3 la 1 in favoarea PD: ghinion de nesansa. Au dorit aplicarea protocolului, sa traiti bine, aplicam protocolul. O sa vedem cine e cu partea ""sa traiti"" si cine e cu partea cu ""bine"". Eu cred ca or sa fie surprize in domeniul asta. Unii or sa reuseasca sa traiasca, altii or sa fie cu ""bine"", a avertizat democratul, completand ca dragoste cu sila nu se poate.
VIZIUNE DE IEPURE. Partenerii liberali au fost tema preferata a ministrului PD. Ei ar avea o viziune cat a ""iepurelui de campie care daca se ridica pe picioarele din spate vede la trei metri, altfel vede la un metru"". ""Partenerii nostri se agata de scaun si stau ca pisica pe burlan, zgariind cu ghiarele. O sa ajunga sa cada"", e de parere liderul democrat, care i-a invitat pe liberali, daca tot au ""atata energie debordanta"" sa faca ""minuni de vitejie pe domeniile lor"" - in Guvern, in primarie - in loc sa se mai ia de PD. Nominalizat - Ludovic Orban, despre care Berceanu spune ca este consecvent in a critica PD - si niciodata PSD sau PRM - ""sigur, in pauzele cand nu canta la mandolina"". ""Nu l-am auzit o data spunandu-ne ce face el pe acolo... ceva... prin primarie. Nici nu stiu ce face pe acolo"", l-a atacat Berceanu. Ministrul PD a intepat-o si pe Mona Musca, vorbind de o ""campioana la Legea lustratiei"" care probabil si-a facut calcule ca dosarul ei nu va mai aparea, daca tot nu aparuse pana atunci.

MODELUL FRANCEZ PENTRU PRESEDINTE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.