Timp de trei zile, cateva mii de oameni au asistat la concertele de la Stufstock 4. Pentru prima oara in istoria festivalului au fost bilete de intrare, ceea ce a redus drastic numarul neavenitilor. Prima seara a fost dominata de recitalurile Tim
Timp de trei zile, cateva mii de oameni au asistat la concertele de la Stufstock 4. Pentru prima oara in istoria festivalului au fost bilete de intrare, ceea ce a redus drastic numarul neavenitilor.

Prima seara a fost dominata de recitalurile Timpuri Noi si Subscribe. Daca Artan & Co. s-au bazat in special pe vechile hituri imbracate in haine noi, Subscribe a cantat in premiera si piese de pe viitorul album, confirmand printr-un show uluitor ca este unul dintre cele mai mari grupuri care au cantat in Romania in ultima vreme. Din pacate, din cauza unor neconcordante ale TVR-ului, recitalul a fost scurtat cu doua dintre marile lor hituri. Tot in prima seara ( cea ploioasa), Kumm si Urma pe de-o parte, Z.O.B si E.M.I.L, pe de alta, si-au bucurat fanii cu recitaluri ""specifice"".
HITURILE ANILOR a€™60. Se poate spune ca a doua seara a fost dominata de spectacolul Phoenix, care a atras la Marina Park in jur de 4.800 de spectatori de toate varstele. Nicu Covaci, Mircea Baniciu, Josef Kappl, Ovidiu Lipan Tandarica impreuna cu Cristi Gram, Mani Neumann si Ionut Contras au avut cel mai lung recital al festivalului, in care au trecut in revista aproape toate hiturile formatiei din anii a€™60 pana in prezent. Dintre trupele din deschidere si din afara transmisiei tv s-au remarcat Protest Urban prin dinamism, Defect prin umor si atitudine, iar Magica ne-a transpus intr-o atmosfera gotica si ne-a adus aminte de Nightwish. Gandul Matei (ca si Alternosfera, in prima seara) ne-a aratat ca rock-ul alternativ made in Moldova este de foarte buna calitate. I.P.R a incalzit publicul pentru grupul cu multa ""Atitudine"" (Altar-ul lui Ghost), in timp ce Luna Amara si-a transmis sentimentele prin intermediul baladelor. Daca toate acestea au avut loc pe ambele scene de la Marina Park, in paralel, la Scena Soni s-au desfasurat atat recitaluri atractive din genuri ""speciale"": Fara Zahar, Mahala Rai Banda, Kampec Dolores, cat si folk cu Alexandru Andries, Nicu Alifantis, Doru Stanculescu & Sorin Minghiat. Soarele de care s-au bucurat participantii in ultima zi de festival a fost intampinat de concertul de rasarit Endless Zone. (Alex Revenco)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.