Scriu aceste randuri cand s-au scurs doar doua zile din Gala Tanarului Actor - HOP 2006, Mangalia, editia a IX-a. Nu-mi permit, prin urmare, sa fac vreun pronostic asupra deciziei finale a juriului. Suntem la jumatatea concursului, iar surprize
Scriu aceste randuri cand s-au scurs doar doua zile din Gala Tanarului Actor - HOP 2006, Mangalia, editia a IX-a.

Nu-mi permit, prin urmare, sa fac vreun pronostic asupra deciziei finale a juriului. Suntem la jumatatea concursului, iar surprize pot aparea oricand. Pot sa fac, in schimb, unele observatii asupra celor auzite si vazute pe scena Centrului Cultural si in afara ei.
Pe scurt, vorbind cu oameni de teatru, am aflat ca ei nu prea vad utilitatea acestui gen de concurs. Pentru ca, argumentau ei, ""cine-a mai auzit de laureatii editiilor precedente?"" Pai, sincer, am cam auzit. Va spun ceva nume precum Ioana Calota, Dragos Bucur, Isabela Neamtu, Cosmin Selesi, Andreea Bibiri, Gheorghe Ifrim? Iar lista ar putea continua... La aceasta editie, ca la orice concurs de pe lumea asta, indiferent de domeniu, participa mai mult sau mai putin talentati, mai pregatiti sau nu, mai emotivi sau cu mai mult autocontrol, mai mult creativi sau mai mult muncitori. N-am putut sa nu remarc inclinatia unora de a semana neaparat cu Malaele sau cu Gheorghe Dinica sau ca un spectacol de la Sectiunea Grup seamana izbitor cu ""Intrusa"" lui Borges de la Teatrul Masca. Nu le-o fi zis nimeni ca imitatia n-are valoare? Pana acum mi-au tras (pozitiv) atentia - subliniez ca sunt opinii personale - Adrian Anghel, Katia Pascariu, Bogdan Ioan Saratean si Mihaela Serban. (Claudia Daboveanu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.