Un tanar, in varsta de 23 de ani din Austin, capitala Texasului, este acuzat de uciderea si dezmembrarea unui barbat de origine romana, din Mesquite, cu care se presupune ca a intretinut relatii sexuale, a relatat Dallas Voice. Cody Troy Dacus (foto) este deja intr-o inchisoare din Dallas, sub acuzatia de omor calificat, el avand totusi posibilitatea sa fie judecat in libertate, daca plateste o cautiune de 750.000 de dolari. El este acuzat ca si-a ucis victima in apartamenul ei din Mesquite, la inceputul lunii august, dezmembrandu-i apoi corpul cu un fierastrau. Partile din corp au fost duse la Hill County, o zona rurala, a precizat purtatorul de cuvant al Politiei din Mesquite, locotenentul Steve Callarman. Politia asteapta acum confirmarea identitatii de catre rudele apropiate, imediat ce acestea vor fi anuntate, a adaugat Callarman. "Medicul legist din Dallas nu a precizat insa cauza mortii, urmand sa fie stabilita, probabil, in cateva saptamani. Aceasta va dura mai mult timp pentru ca trupul a fost dezmembrat si abandonat in aer liber", a spus locotenentul. Politia din Mesquite, ajutata de autoritatile din Hill County, a obtinut un mandat de perchezitie pentru a cauta trupul victimei, acesta fiind gasit la vest de Osceola, pe 23 august. Anchetatorii au stabilit ca deceatul era roman si avea 51 de ani. Seful sau anuntase disparitia acestuia cand barbatul n-a mai venit la munca. Dupa ce i-a interogat pe colegii victimei, politistii din Mesquite au presupus ca Dacus a fost ultima persoana care a vazut-o in viata. Politia din Austin, ajutata de autoritatile din Mesquite, l-a gasit pe Dacus, asasinul victimei.
Cercetarile continua
Autoritatile din Hill County au declarat ca suspectul a marturisit Politiei ca a intretinut relatii sexuale cu victima, insa rudele mai indepartate ale decedatului contesta afirmatia, spunand ca, de fapt, Dacus l-a abuzat sexual. Autoritatile au gasit schite facute dupa trupul victimei, in apartamentul lui Dacus si in locul unde a fost descoperit corpul dezmembrat. Locotenentul Callarman nu a putut confirma inca daca romanul era partenerul lui Dacus. "Am fost informat ca ei erau cunostinte apropiate", a afirmat el. Dacus a taiat corpul in bucatele pentru a-l putea transporta mai usor. Politia presupune ca, dupa ce l-a omorat, Dacus a luat un autobuz pana in Austin, de unde a inchiriat o masina cu care s-a intors in Mesquite pentru a scapa de corpul neinsufletit. Capul si oasele membrelor au fost gasite in locuri diferite, pe langa drumul rural. Autoritatile presupun ca animalele salbatice au imprastiat bucatile din corp pe o zona mai intinsa.
"Torsul nu a fost gasit. Probabil a fost mancat de porci salbatici", a comunicat Politia. O ferma din zona unde a fost gasit trupul a apartinut bunicului victimei.
Alt purtator de cuvant al Politiei din Mesquite, locotenentul William Artesi, a precizat ca inca nu pot localiza rudele victimei si, din aceasta cauza, nu pot da inca publicitatii numele victimei. (D.M.)