Selectionerul Victor Piturca s-a declarat ieri extrem de increzator in sansele Nationalei de a trece de Bulgaria, spunand ca mizeaza pe psihicul elevilor sai. "I-am simtit pe baieti concentrati la fel cum a fost si la meciul cu Cehia. Intr-un fel ace
Selectionerul Victor Piturca s-a declarat ieri extrem de increzator in sansele Nationalei de a trece de Bulgaria, spunand ca mizeaza pe psihicul elevilor sai. "I-am simtit pe baieti concentrati la fel cum a fost si la meciul cu Cehia. Intr-un fel acest joc se aseamana cu acel joc contra cehilor, dar nu trebuie uitat faptul ca echipa Bulgariei este o formatia extrem de puternica, valoroasa", a spus Piturca, amintind de meciul castigat in toamna anului trecut de "tricolori", tot la Constanta. Piti a afirmat ca meciul cu Bulgaria este extrem de important pentru Romania, dar si pentru adversari. "Cred ca echipa este pregatita sa obtina cele trei puncte. Echipa este motivata, concentrata pentru a obtine cele trei puncte. Primul unsprezece s-a cristalizat si este cel care a aparut deja in presa", a anuntat Piturca, existand insa posibilitatea unei surprize pentru bulgari. Selectionerul s-a referit si la articolele aparute in presa bulgara, in care era acuzat ca ia bani de la Viorel Paunescu pentru ca duce echipa nationala la Hotel Rex. "Au fost prostii care au cautat sa alimenteze o stare de tensiune inaintea unui joc important. Rezultatul este foarte important. Am facut un program normal de pregatire care a fost stabilit. In privinta lotului, Dica s-a antrenat ieri separat, dar azi a intrat in program normal de pregatire. Cred ca pana la ora jocului va fi OK", a subliniat Piturca. Acesta a dorit sa lamureasca si absenta din lot a lui Dorinel Munteanu. "Pentru cele doua meciuri cu Bulgaria si Albania am renuntat la Dorinel Munteanu. Nu m-a deranjat, dar i-am explicat ca, daca eu as fi fost in locul lui, as fi stat o zi sau doua si apoi as fi jucat. Cred ca si cumnatul lui ar fi fost multumit din ceruri sa-l vada jucand pentru nationala", a comentat Piturca. El a mai spus ca dinamovistul Andrei Margaritescu, convocat in locul stelistului Sorin Paraschiv, este un jucator cu un caracter deosebit si a apreciat ca este bine ca Florin Lovin se gandeste la echipa nationala. "Nu m-am gandit cine va fi titular pe postul de inchizator. Poate fi Margaritescu, poate Maftei. Chiar daca vom pierde acest joc nu ar fi un dezastru", a adaugat Piturca. De asemenea, selectionerul a salutat o eventuala prezenta a presedintelui Traian Basescu la meci, apreciind ca ar fi un imbold in plus pentru jucatorii sai. Selectionerul a mai spus ca nu a existat nicio discutie in privinta banilor. "Nu se negociaza primele. Vom avea o prima foarte mare in cazul in care vom obtine calificarea", a adaugat Piturca. (B.G.)
GRUPA G
Programul meciurilor
l Astazi
BELARUS - ALBANIA (ora 20, Minsk)
ROMANIA - BULGARIA (ora 21, Constanta)
LUXEMBURG - OLANDA (ora 21,30, Luxemburg)
Partidele urmatoare: Albania - ROMANIA, Bulgaria - Slovenia
(6 spetembrie), ROMANIA - Belarus, Bulgaria - Olanda, Slovenia - Luxemburg (7 octombrie).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.