Extrem de scumpe sunt medicamentele impotriva hepatitei cronice provocate de virusul B. Zeci de mii de euro pentru un bolnav. Tocmai de aceea, prof. dr. Alexandru Oproiu spune raspicat ca mai ieftin si profitabil este sa se faca profilaxie, cu at
Extrem de scumpe sunt medicamentele impotriva hepatitei cronice provocate de virusul B. Zeci de mii de euro pentru un bolnav.

Tocmai de aceea, prof. dr. Alexandru Oproiu spune raspicat ca mai ieftin si profitabil este sa se faca profilaxie, cu atat mai mult cu cat impotriva virusului hepatic B exista vaccin. Pentru preintampinarea infectiei cu virusul B este obligatorie respectarea conditiilor de igiena. S-au imputinat infectarile prin sangele din transfuzii, pentru ca acum donatorii sunt supusi unui control riguros pentru depistarea virusului B. S-au
generalizat si seringile de unica folosinta, dar a ramas pericolul infectarii cu virus B prin tatuaje, prin droguri in vena si prin moda stupida a agatarii de inele in buric, in nas, in buza. O alta sursa de infectie este instrumentarul stomatologic. Tocmai de aceea, instrumentarul stomatologului trebuie constiincios sterilizat. Vaccinarea a devenit obligatorie la toti sugarii si cazurile de infectare cu virus B s-au injumatatit. Trebuie sa se vaccineze si lucratorii in domeniul sanatatii, atat asistentele, ca si medicii. E bine sa apeleze la vaccin si partenerii de cuplu ai celor cu hepatita B. Daca partenerului de cuplu i se descopera antigen HBs, sotia sau sotul trebuie sa faca doua vaccinuri, pentru a induce aparitia anticorpilor anti HBs. Trebuie sa se vaccineze si cei cu hepatita C, dar si cei care, de exemplu, isi fac hemodializa sau deseori apeleaza la perfuzii. E necesar sa se vaccineze si cei cu parteneri sexuali multipli.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.