Asa cum am scris si cu alt prilej, il tot vad pe presedinte facandu-si veacul prin carciumi, sub lupa camerelor de luat vederi, pentru a castiga cu disperare voturile celor care cred ca le este aproape daca-l vad cu spritul in nas. Probabil, mult mai
Asa cum am scris si cu alt prilej, il tot vad pe presedinte facandu-si veacul prin carciumi, sub lupa camerelor de luat vederi, pentru a castiga cu disperare voturile celor care cred ca le este aproape daca-l vad cu spritul in nas. Probabil, mult mai multi decat cei care stau prin biblioteci! O sa mi se spuna ca omul a fost in vacanta si avea dreptul sa ""lustruiasca"" mesele carciumilor cat voia! Nu am sa arat de ce o astfel de explicatie mi se pare o prostie cand vorbim despre primul om in stat!
Intrebat, conform comunicatului oficial al Presedintiei din 29 iulie 2006, intr-un interviu acordat TVR 1, la 28 iulie, ora 19:30, in timpul vizitei din SUA, ce ambasadori va numi la Londra si Washington, convivul Basescu a raspuns:
""Sa se astepte la desemnarea unor oameni care promoveaza politica externa a statului roman (...) Din anturajul meu n-am numit niciodata pe nimeni, chiar daca se incearca tot soiul de speculatii. Spre exemplu, daca ma duc intr-un restaurant, patronul imi devine neaparat apropiat. Daca ma duc intr-o berarie, patronul imi devine neaparat apropiat. Sunt speculatii care se fac fara nici un temei legal. Deci nu am un anturaj din care sa pot sa-mi numesc ambasadori"".
Oare de ce Basescu nu a spus: ""Daca ma duc intr-o biblioteca, bibliotecarul imi devine neaparat apropiat?"" sau: ""Daca merg intr-un muzeu, muzeograful imi devine neaparat apropiat?"". Oare cate ore de betie crunta trebuie sa traiesti in viata ca sa-ti creezi un asemenea automatism
verbal, incat singura institutie sociala care iti vine in minte, cand dai un interviu prezidential, sa fie o berarie?
La 1 iulie 2006, conform comunicatului oficial, ""presedintele Basescu a aratat ca Romania a oferit Republicii Moldova, respectiv sefului statului moldovean, si varianta de a intra o data cu tara noastra in Uniunea Europeana"". Conform comunicatului respectiv, aderarea impreuna s-ar fi facut ""pentru ca, intr-un viitor nu foarte indepartat, sa ne putem reintregi, dar de data aceasta in interiorul UE"". Frumos, nu-i asa? Ce conteaza ca UE nu este de acord? Presedintele berii a oferit Moldovei intrarea in Uniune si unirea!
La 27 august 2006, presedintele Voronin a dat un interviu pentru BBC. Ce credeti ca a raspuns Voronin la intrebarea: ""Poate Romania oferi Republicii Moldova o cale mai rapida de admitere in UE?"". Raspunsul a fost sec si la obiect: ""Nu poate! Exista standarde, exista regulamente, exista norme (...) fiecare trebuie sa-si duca problema lui, fiecare tara are caracteristicile ei specifice (...) aceasta nu-i excursie!"".
Adica, domnul Basescu
crede ca aderarea la UE este ""o excursie""? Dar stiti ce a raspuns Voronin la intrebarea: ""S-au racit cumva raporturile bilaterale, ameliorate simtitor in 2005, ca urmare a recentelor declaratii ale lui Traian Basescu despre unirea celor doua tari in cadrul UE?"". Iata raspunsul: ""Nu, din partea mea nici un fel de reactie negativa (...) Alta treaba, ca n-au fost coordonate cu noi, fiindca am aflat de la dumneavoastra, de la jurnalisti!"".
Adica Voronin a aflat de la jurnalisti despre oferta de unire pe care i-o facuse Basescu? Adica Basescu nu a facut, practic, nici o oferta Moldovei daca Voronin a aflat de ea din presa! Sau a facut si atunci Voronin minte cu nerusinare! Sau, poate, Basescu a intrat intr-o berarie si patronul i-a devenit neaparat apropiat!, si atunci a bagat Moldova in UE si a unit-o cu Romania, ""fara temei legal""! Doamne, noroc ca Voronin bea numai vin, ca am auzit ca betia cu bere iti ia total mintile!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.