Ficatul este organul cel mai afectat atunci cand facem tratament cu antibiotice si nu renuntam la alcool. Desi nu se inregistreaza un dezastru, ca in cazul sedativelor combinate cu alcool, totusi doctorul Enache Gheorghe, medic primar boli infect
Ficatul este organul cel mai afectat atunci cand facem tratament cu antibiotice si nu renuntam la alcool.

Desi nu se inregistreaza un dezastru, ca in cazul sedativelor combinate cu alcool, totusi doctorul Enache Gheorghe, medic primar boli infectioase la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale ""Victor Babes"", recomanda sa ne abtinem de la consumul de alcool in perioada tratamentului cu antibiotice.
TOXIC. Evident aceasta recomandare nu-i o catastrofa pentru bautorii de ocazie, ci pentru cei ""profesionisti"". Dar, in cazul acestora din urma, asocierea dintre alcool si antibiotice este chiar periculoasa.
""Medicamentul - indiferent daca este vitamina C sau antibiotic - este o substanta toxica. Dar si alcoolul este un agent toxic. Atat alcoolul cat si antibioticele, respectiv toate medicamentele, sunt metabolizate in ficat. Or, cand asociem alcoolul cu medicamentele, celula ficatului este dublu stresata"", explica doctorul Enache Gheorghe, medic primar boli infectioase"". In schimb, medicul Gheorghe Enache nu interzice lactate in perioada tratamentului cu antibiotice. (Magda Marincovici)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.