Nationala de tineret a Romaniei s-au reunit ieri dupa-amiaza la cantonamentul de la Mogosoaia, pentru a pregati partida de martea viitoare, cu Germania, din preliminariile Euro 2007. La chemarea lui Emil Sadoi, selectionerul reprezentativei "under 21
Nationala de tineret a Romaniei s-au reunit ieri dupa-amiaza la cantonamentul de la Mogosoaia, pentru a pregati partida de martea viitoare, cu Germania, din preliminariile Euro 2007. La chemarea lui Emil Sadoi, selectionerul reprezentativei "under 21", au raspuns Mihai Minca (Rapid), Costel Pantelimon ("Poli" Timisoara) - portari; Sorin Radoi ("Poli" Timisoara), Adrian Scarlatache (Jiul Petrosani), Cosmin Moti, Stefan Radu, Cristian Pulhac (toti de la Dinamo), Marius Constantin, Cristian Sapunaru (ambii de la Rapid) - fundasi; Andrei Prepelita (FC Arges), Ovidiu Herea (FC National), Adrian Ropotan (Dinamo), George Florescu (Serif Tiraspol), Laszlo Sepsi (Gloria Bistrita), Dacian Varga (Sportul Studentesc) - mijlocasi; Costin Curelea (Sportul Studentesc), Romeo Surdu (CFR Cluj), Andrei Cristea ("Poli" Timisoara), Claudiu Keseru (Nantes) si Hristu Chiacu (Wisla Cracovia) - atacanti. Asa cum se stie, "tricolorii mici" fac parte din grupa a 10-a de calificare, alaturi de Irlanda de Nord si Germania, prima clasata in serie urmand sa se califice la barajul pentru CE, care va avea loc vara viitoare in Olanda. In prima partida, echipa lui Sandoi a invins cu 3-0 reprezentativa nord-irlandeza, instalandu-se pe primul loc al grupei. Vineri se joaca Irlanda de Nord - Germania, iar in cazul unei victorii a nemtilor la mai putin de trei goluri diferenta "tricolorii mici" au nevoie doar de un egal marti, la Wilhelmshaven, o localitate de langa Bremen. Ca si la confruntarea cu nord-irlandezii, Sandoi nu poate conta pe Nicolita si pe Marica, ambii cu drept de joc la "under 21", dar retinuti de Piturca in lotul mare, pentru partidele cu Bulgaria si Albania. Totusi, selectionerul de la tineret nu s-a aratat deranjat. "Ma bucur pentru ei ca au ajuns in prima reprezentativa, acesta este primul rol al tineretului. Totusi, eu imi doresc sa obtinem calificarea la un turneu final, pentru ca nu am mai fost de mult acolo la acest nivel, iar prin victoria din primul meci sansele ne-au crescut considerabil. Mergem in Germania sa castigam, pentru ca daca jucam la egal nu avem nici o sansa", a spus Sandoi, care a condus aseara primul antrenament al "tricolorilor mici". Nationala de tineret se va pregati pana vineri la Mogosoaia, iar sambata va pleca spre Germania. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.