Febra musculara cedeaza cu suc de cirese, sustin cercetatorii englezi intr-un studiu publicat in British Journal of Sports Medicine in luna iulie anul acesta.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au introdus in alimentatia sportivilor fie suc de cerise, fie suc de mere. Ei beau delicioasele sucuri de doua ori pe zi, trei zile inainte de exercitiile fizice si patru zile dupa.
FRUCTE ROSII. Autorii experimentului au observat ca persoanele care au baut suc de cirese au fost scutite de durerile musculare intense manifestate in cazul exercitiilor fizice executate fara antrenament. Trebuie spus ca durerile nu au disparut total, dar intensitatea si durata lor au fost mult mai mici. In plus, cercetatorii au mai observat ca persoanele care beau frecvent sucuri de fructe rosii au musculatura mai bine conturata. In opinia cercetatorilor, efectele fructelor rosii asupra sistemului muscular ar fi datorate antioxidantilor din compozitia acestora. Totusi cercetatorii ne recomanda sa nu ne bazam exclusiv pe virtutile de calmare a febrei musculare ale sucului de cirese, ci sa ne antrenam temenic inainte de a face sport. (Magda Marincovici)