Se vorbea demult - din 1936 - in cetatea filmului, de o casatorie secreta intre Paulette Goddar, eroina ultimului film al lui Charles Chaplin "Luminile orasului", si cel mai ilustru dintre comicii ecranului.
Zvonul parea sa capete mai mult ca oricand consistenta, cand s'a aflat senzationala stire, data recent in "New York Herald", ca Paulette Goddar s'a inscris la un match de golf care se joaca in statiunea balneara Delmonte, de pe malul Pacificului, sub numele de "d-na Charles Chaplin".
Gurile rele - care sunt mai barfitoare la Holywood decat in orice alt coltisor de pe glob - sustin totusi ca raporturile dintre cele doua staruri sufera de o raceala teribila, dela o vreme incoace, si anume din clipa cand Paulette Goddar a semnat un contract cu producatorul de film Selznick.
Insasi vedeta ar fi declarat atunci ca Charlie Chaplin tine mortis ca sa nu joace decat in filme produse de el. Dar ea a declarat ca va juca in filmul lui Selznick, chiar daca Chaplin se va impotrivi formal. Adevarul adevarat nu-l stiu insa decat cele doua ilustre personagii direct interesate. Si ele nu par dispuse deloc sa-l strige in gura mare.
ZIUA, 30 august 1938