Regizorul Cristian Nemescu si sunetistul Andrei Toncu, decedati in accidentul de la Podul Eroilor, au fost inmormantati ieri, in aceeasi cripta, la Cimitirul Evanghelic Luteran din Bucuresti. Dupa slujba de inmormantare ce a avut loc la pranz, la Bis
Regizorul Cristian Nemescu si sunetistul Andrei Toncu, decedati in accidentul de la Podul Eroilor, au fost inmormantati ieri, in aceeasi cripta, la Cimitirul Evanghelic Luteran din Bucuresti. Dupa slujba de inmormantare ce a avut loc la pranz, la Biserica Stavropoleos, cortegiul funerar s-a indreptat spre cimitir. Accesul in biserica al cameramanilor nu a fost permis de familie si prieteni, care au considerat ca in loc sa difuzeze "imagini cu oameni distrusi de durere", posturile de televiziune ar putea sa se implice intr-o campanie intitulata "Cartonas rosu la volan", prin care sa fie dezvaluiti cei care incalca regulile de circulatie. Cei doi tineri au fost condusi pe ultimul drum de circa 250 de persoane, familii, apropiati, prieteni precum regizorul Constantin Popescu si actritele Maria Dinulescu si Ana Ularu. Zeci de coroane si buchete de flori au imprejmuit mormantul celor doi. Pe cata framantare a fost in inimile celor prezenti, pe atata liniste a inconjurat ceremonia, foarte sobra. Conform vointei familiei, cameramanii si fotografii nu au putut patrunde in cimitir. Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, a declarat ca decesul lui Cristian Nemescu l-a traumatizat psihic, intrucat regizorul era un prieten al sau si al familiei sale.
Foto: MEDIAFAX In timp ce la Bucuresti erau inmormantati cei doi, peste o mie de persoane participau la Galati, la funeraliile taximetristului Dumitru Radu Arustei. La Casa Mortuara a avut loc o slujba de pomenire a tanarului care si-a pierdut viata in acelasi accident rutier in care au murit regizorul Cristian Nemescu si sunetistul Andrei Toncu. Slujba a fost oficiata de zece prelati, in prezenta a aproximativ 500 de persoane - rude, prieteni si colegi ai taximetristului din Galati, Bucuresti si Giurgiu. In jurul orei 14.00, cortegiul a pornit spre cimitirul Sfantul Lazar din Galati, unde a fost inmormantat tanarul. Slujba de inmormantare a fost oficiata de un sobor de preoti in frunte cu Casian Craciun, episcopul Dunarii de Jos. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.