Copii master ale mai multor casete cu noua productie BBC "Robin Hood", filmata partial pe teritoriul ungar, au fost furate dintr-o cladire situata in apropiere de Budapesta si administrata de compania ungara Mafilm, a declarat un purtator de cuvant a
Copii master ale mai multor casete cu noua productie BBC "Robin Hood", filmata partial pe teritoriul ungar, au fost furate dintr-o cladire situata in apropiere de Budapesta si administrata de compania ungara Mafilm, a declarat un purtator de cuvant al Politiei, citat de MTI. Casetele lipsesc inca de pe 6-7 august, a declarat Judit Papp de la Politia din Pest, adaugand ca o investigatie este in curs de derulare. Mai multe episoade din serialul in 13 parti al BBC au fost filmate in studiourile Mafilm din Fot (nord-est de Budapesta), iar casetele au fost sustrase din sediul producatorilor independenti Tiger Aspect, situat in interiorul cladirii Mafilm.
Potrivit agentiei germane de stiri DPA, care citeaza tabloidul britanic Daily Mirror, o suma de un milion de dolari este ceruta pentru returnarea in siguranta a casetelor si a extraselor utilizate pentru filmari. BBC nu a confirmat informatiile privind cererea de rascumparare sau furtul casetelor master si a anuntat ca incidentul a cauzat "unele neplaceri", dar ca serialul va fi difuzat in aceasta toamna, asa cum este trecut in grila de programe. Un oficial Mafilm care si-a pastrat anonimatul a declarat ca in jur de 150 de casete erau depozitate intr-o camera. Usa camerei avea un grilaj de protectie, care era de multe ori lasat descuiat, la fel ca grilajele care ar fi trebuit sa impiedice accesul la coridorul ce conducea la biroul unde erau depozitate casetele. Din acest motiv, a fost relativ usor pentru hoti sa iasa din cladire avand asupra lor un pachet de marimea unei valize. E posibil ca producatorul sa fi oferit o recompensa de 15 milioane de forinti (54.000 de euro) pentru returnarea casetelor master.
Pentru moment nu se stie daca aceste casete fusesera copiate pe hard-diskuri de pe care materialul sa poata fi recuperat. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.