Traficul pe DN 1 a fost oprit ieri-seara pentru circa o ora din cauza unui puternic incendiu care a izbucnit la Fabrica de hartie din Busteni. In jurul orei 20:45, flacarile au cuprins acoperisul unei hale dezafectate pe o suprafata de aproximativ 50
Traficul pe DN 1 a fost oprit ieri-seara pentru circa o ora din cauza unui puternic incendiu care a izbucnit la Fabrica de hartie din Busteni. In jurul orei 20:45, flacarile au cuprins acoperisul unei hale dezafectate pe o suprafata de aproximativ 500 de metri patrati si a existat chiar pericolul producerii unei deflagratii, deoarece in hala care a luat foc s-a descoperit un tub de oxigen.
INTERVENTIE. Pentru stingerea incendiului au intervenit sapte autospeciale de pompieri de la Sinaia, Brasov si Ploiesti. Autoritatile au incercat sa preintampine extinderea flacarilor la casele localnicilor si la padure. Potrivit locotenentului colonel Gabriel Ceacaru de la ISU Sinaia, interventia pompierilor a fost ingreunata de faptul ca nu s-a putut ajunge la acoperis. ""Padurarii erau pregatiti sa taie copacii in eventualitatea in care focul s-ar fi extins spre casele aflate pe colina. Panica a fost declansata de faptul ca incendiul a provocat mult fum greu si inecacios"", explica primarul Busteniului, Emanuel Savin. Pompierii au fost ajutati si de faptul ca a burnitat.
IPOTEZE. Prima ipoteza a pompierilor este ca focul a izbucnit de la scanteile provenite de la un aparat de sudura cu care se taia fier vechi in interiorul halei. Nu este exclusa insa varianta ca incendiul sa fi fost provocat de o mana criminala. Societatea a fost inchisa la finele lui 2003. Multi muncitori furiosi ca au ramas fara locuri de munca au amenintat atunci ca vor da foc fabricii.
Flacarile nu au provocat pagube. Nu a ars decat acoperisul, zidurile au ramas in picioare. Incendiul a fost stins in jurul orei 23:10, dar pompierii au ramas la fata locului, deoarece exista pericolul reaprinderii unor focare. Acoperisul halei a cazut pe pardoseala din lemn si a ramas foarte mult jar, pentru evitarea reaprinderii focului fiind necesara curatarea fiecarei bucati de lemn.
PROIECTE. Hala de 500 de matri patrati va fi demolata in curand, deoarece pe terenul de 2 hectare al fostei fabrici urmeaza sa fie construit un ansamsmblu rezidential de lux si un centru comercial de 7.000 mp. ""Maine (n.r. - astazi) ar fi trebuit sa se semneze contractul de vanzare-cumparare. Proiectul rezidential a primit deja planul de urbanism general"", a spus Savin. Investitia in proiectul rezidential se ridica la 30 de milioane de euro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.