Palatul de Justitie din Bucuresti va reintra, incepand de astazi, in circuitul instantelor romanesti, odata cu finalizarea lucrarilor de consolidare si restaurare a cladirii. Aici isi vor avea sediul, de acum incolo, Curtea de Apel Bucuresti si Judec
Palatul de Justitie din Bucuresti va reintra, incepand de astazi, in circuitul instantelor romanesti, odata cu finalizarea lucrarilor de consolidare si restaurare a cladirii. Aici isi vor avea sediul, de acum incolo, Curtea de Apel Bucuresti si Judecatoria Sectorului 5.
Renovarea Palatului de Justitie, o bijuterie arhitectonica, proiectata la sfarsitul secolului al XIX-lea de arhitectul Tribunalului din Paris si al Palatului de Justitie din Bruxelles, a inceput in urma cu trei ani. Lucrarile au vizat atat consolidarea cladirii, curatarea peretilor de ciuperci si bacterii care afectau dosarele din arhive, dar si restaurarea integrala a interiorului si exteriorului. Pentru prima data de la inaugurarea din 1895, salile edificiului vor purta numele unor reputati magistrati, avocati si profesori de Drept. (Miruna Pasa)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.