Marti noapte a fulguit pe Platoul Bucegi, in Muntii Rodnei si la Balea Lac. Meteorologii anunta ca si in urmatoarele 24 de ore se pastreaza conditiile de precipitatii mixte. Daca la Balea si la Vf. Omu nu s-a depus zapada, pe Varful Parang si pe
Marti noapte a fulguit pe Platoul Bucegi, in Muntii Rodnei si la Balea Lac. Meteorologii anunta ca si in urmatoarele 24 de ore se pastreaza conditiile de precipitatii mixte.

Daca la Balea si la Vf. Omu nu s-a depus zapada, pe Varful Parang si pe culmile dinspre statiunea montana de la Voineasa stratul de zapada a avut circa 10 centimetri.
Ninsorile si temperaturile scazute sunt ceva obisnuit la Balea Lac in aceasta perioada a anului, unde iarna tine aproape 10 luni pe an, iar in unele locuri sloiurile de gheata nu se topesc niciodata. Iarna s-a facut simtita la altitudini de peste 2.000 de metri, Varful Pietrosul din Muntii Rodnei, situat la 2.300 de metri, dar si Varful Ineu (2.279 m) fiind deja acoperite de prima zapada din acest an.
Temperaturile scazute s-au simtit si la Bistrita, minima fiind de 9 grade Celsius in dimineata zilei de ieri, cu aproximativ 10 grade mai scazuta decat normalul termic al acestei perioade.
PROGNOZA. Vremea va continua sa fie racoroasa, cu cerul innorat in majoritatea regiunilor.
Va ploua pe arii extinse in nordul, centrul si nord-estul tarii, indeosebi in timpul zilei. Exceptie vor face Muntenia, Oltenia si Dobrogea, unde cerul va fi temporar noros si doar izolat vor cadea picaturi.
In perioada urmatoare, temperatura aerului va creste usor, iar cerul se va limpezi treptat. La malul marii va fi destul de racoare pentru plaja, in schimb apa marii va fi calda, cu o temperatura in jur de 22 de grade.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.