Vadim si Voiculescu se gandesc sa faca o alianta politica pentru a "face fata tavalugului basescian". Dupa ce liderul PRM, C.V. Tudor s-a laudat ieri ca pregateste o "alianta politica importanta", surse din PC ne-au confirmat o apropiere si o incalzi
Vadim si Voiculescu se gandesc sa faca o alianta politica pentru a "face fata tavalugului basescian". Dupa ce liderul PRM, C.V. Tudor s-a laudat ieri ca pregateste o "alianta politica importanta", surse din PC ne-au confirmat o apropiere si o incalzire a relatiilor dintre cei doi lideri ai PC si PRM. In aceasta schema ar intra si pesedistii - sustin surse parlamentare -, insa lideri ai partidului lui Mircea Geoana resping categoric o asemenea varianta, mai ales ca in vara PSD "s-a fript" incercand sa semneze un protocol de colaborare la nivel parlamentar cu Vadim. De altfel, apropierea dintre Vadim si Voiculescu este sustinuta si de desele intalniri pe care cei doi le-au avut in ultima vreme, dar si de faptul ca imperiul media al liderului PC ii acorda brusc din ce in ce mai multa atentie sefului PRM. Nu mai departe de ziua de vineri - cand s-a vehiculat informatia potrivit careia Vadim si Voiculescu au avut o intalnire -, unul dintre posturile de televiziune patronate de bossul PC a transmis integral conferinta de presa a Tribunului.
Uniune contra tavalugului basescian
Unul dintre liderii importanti din PC ne-a confirmat ieri posibilitatea ca intre conservatori si peremisti sa se incheie o alianta politica in cazul in care vor fi declansate alegerile anticipate. Totodata, a spus liderul PC, este posibil ca in caz de anticipate sa se mearga chiar pe liste comune la alegerile parlamentare. "Este posibila o alianta PRM - PC care ar putea sa faca fata cu succes tavalugului basescian, fenomen din care face parte si dosariada puternica pornita in ultima vreme si cine stie ce mai inventeaza Basescu. O astfel de alianta politica poate face fata uraganului. Important este insa sa nu ramanem la stadiul de discutii si sa facem sa iasa o treaba buna si serioasa", ne-a declarat liderul PC. Intrebat de ce a fost ales tocmai PRM, conservatorul a raspuns sec: "Rau cu rau, dar mai rau fara de rau!". El a explicat si punctele comune ale celor doua partide: abordarea nationalista (PUNR a fost absorbit de PC), interesul pentru pensionari si veteranii de razboi si sprijinirea IMM-urilor. De altfel, o alianta PRM-PC este intens discutata in teritoriu de catre conservatori. Chestionat pe marginea acestui subiect, Voiculescu a dat-o cotita, sustinand ca nu a existat nicio intalnire intre el si Vadim vineri. Liderul PC a sustinut ca Vadim doar l-a sunat sa-i ceara sprijinul pentru suspendarea presedintelui, propunere la care liderul conservator ar fi raspuns ca "ar merita-o, dar nu e inca momentul pentru ca europenii n-ar privi cu ochi buni o asemenea actiune". Voiculescu a spus insa ca nu exclude o alianta cu PNL, PSD sau PRM. Liderul PC a revenit cu tema favorita a iesirii de la guvernare, sustinand ca dupa 1 ianuarie 2007 va parasi Coalitia si Puterea. "Pana acum am stat contra firii", s-a lamentat Voiculescu, sustinand ca pana acum nu a primit nicio propunere din partea PRM referitoare la o alianta.
Cel care a lansat tema unei noi aliante politice, C.V. Tudor, a sustinut ca PRM va intra intr-o "alianta politica importanta", care va castiga alegerile prezidentiale si parlamentare. Dupa acest episod, prioritara va fi umplerea Puscariei Mafiotilor cu 2000 de "nenorociti". Presedintele PRM a aratat ca nu poate da mai multe amanunte despre aceasta viitoare alianta "importanta", pentru ca nu a primit mandat sa "inainteze in declaratii".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.