Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, ieri, la iesirea din Parchetul General, ca a constatat ca nu s-a dat curs solicitarii sale privind anumite acte din dosarul Rompetrol care lipsesc din probatoriu. Patriciu a adaugat ca asteapta ca aceste docu
Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, ieri, la iesirea din Parchetul General, ca a constatat ca nu s-a dat curs solicitarii sale privind anumite acte din dosarul Rompetrol care lipsesc din probatoriu. Patriciu a adaugat ca asteapta ca aceste documente sa fie depuse la dosar, pentru ca procedurile sa poata continua. "Ne-am uitat daca au aparut documentele pe care le-am cerut si am constatat ca acest lucru nu s-a intamplat", a spus Patriciu. Intrebat cum au motivat procurorii acest lucru, omul de afaceri a spus ca nu s-a intalnit cu acestia. "Sper ca actele solicitate de noi sa apara la dosar. Oricum, acest dosar este o diversiune", a spus omul de afaceri.
Dosar incomplet
Dinu Patriciu declara la sfarsitul saptamanii trecute ca a constatat ca documentele din dosarul sau sunt incomplete si ca multe din actele la care face referire ordonanta de invinuire lipsesc. "Va pot da foarte multe exemple", a spus Dinu Patriciu. Concret, omul de afaceri a precizat ca lipsesc rezultatele unor obiective de expertiza, cele ale investigatiilor facute de SRI cu privire la aceasta cauza sau mandatele pentru inregistrarea convorbirilor telefonice. "Nu mai apar nici rezultatele unor investigatii facute in strainatate. Probabil ca nu le erau favorabile", a aratat Dinu Patriciu, adaugand ca s-au gasit actele prin care se dispun aceste cercetari, dar nu si rezultatele lor.
Patriciu declara joia trecuta, dupa sapte ore de audieri la Parchetul General, ca procurorul din dosarul Rompetrol i-a spus ca, pentru finalizarea unei asemenea anchete, "are nevoie de zece ani". "Eu sper ca este o gluma cu cei zece ani pomeniti de procuror", a spus Dinu Patriciu. Omul de afaceri mai arata ca in dosar nu exista probe solicitate de el in sprijinul dovedirii nevinovatiei, cum ar fi, de exemplu, unele expertize, motiv pentru care va face plangere in instanta. "Din cele sapte ore petrecute azi la Parchet (n.r.-joi), sase ore le-am petrecut pe hol asteptand procurorul de caz sa ia decizii intr-o directie sau in alta. Procurorul avea nevoie de decizii pe care se ducea sa le ia in alta parte. Decizii in privinta obiectiunilor pe care noi le-am ridicat, aratand ca probe dispuse chiar de catre anchetatori nu exista in dosar. Ma refer la obiective ale unor expertize care nu erau indeplinite si era vorba exact de cele care ne-ar fi putut dezincrimina. Acelea nu se afla in dosar. Voi face plangere in instanta", declara Dinu Patriciu. Omul de afaceri mai spunea ca are convingerea ca numai ajungand mai repede in instanta va putea sa-si dovedeasca nevinovatia. "Numai asa vom termina odata aceasta hartuiala inutila, acest balci. Cand cineva iti spune ca mai dureaza zece ani sa te anchetam, ca nu suntem in stare sa ajungem la o concluzie, mi se pare si cinic si ilar in acelasi timp", arata acesta. (Bogdan GALCA)
Gabriela Anghelache la Parchet
Presedintele CNVM, Gabriela Anghelache, a inceput, ieri, studierea dosarului Rompetrol, urmand ca pana sambata sa termine de citit cele 58 de volume ale acestuia. "Nu facem decat sa studiem din cele 58 de volume ceea ce ne intereseaza si ceea ce este legat de piata de capital", a declarat, citata de Newsin, Gabriela Anghelache.
Ea a mai spus ca nu a gasit erori in ceea ce priveste dosarul de urmarire, dar ca in continuare ii este respinsa cererea de efectuare a expertizei grafologice pe care a solicitat-o. "Ni s-a respins expertiza ca fiind neconcludenta", a explicat presedintele CNVM. "In continuare solicitam probe suplimentare", a mai spus Anghelache, care considera ca cea mai concludenta dintre acestea ar fi chiar expretiza refuzata de procurori.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.