Omul de afaceri Ovidiu Tender a vazut ieri lumina libertatii dupa aproape sase luni de arest preventiv. Curtea de Apel Bucuresti i-a inlocuit mandatul de incarcerare cu interdictia de a parasi Romania, masura valabila pe toata durata procesului s
Omul de afaceri Ovidiu Tender a vazut ieri lumina libertatii dupa aproape sase luni de arest preventiv.

Curtea de Apel Bucuresti i-a inlocuit mandatul de incarcerare cu interdictia de a parasi Romania, masura valabila pe toata durata procesului sau, care va incepe la 4 septembrie.
SUSPANS. Pronuntarea verdictului de instanta de judecata a creat mari emotii atat inculpatului Ovidiu Tender, cat si sotiei sale, prezenta in sala de judecata. ""Curtea admite recursul Parchetului..."", a spus presedintele completului, si sperantele de eliberare stateau sa moara. ""a€¦ caseaza sentinta Tribunalului in totalitatea€¦ si, rejudecand, dispune inlocuirea mandatuluia€¦"". Bucurie. Felicitari. Un sarut intre soti. Magistratii CAB au dat dreptate astfel avocatilor lui Tender, care au sustinut ca acesta nu mai reprezinta un pericol nici pentru mersul procesului si nici pentru ordinea publica. A contat si principiul egalitatii de tratament, Tender fiind singurul inculpat arestat in dosarul RAFO-CAROM, pentru inselaciune, spalare de bani, crima organizata si instigare la abuz in serviciu.
FERICIT. Tender a parasit arestul Directiei de Cercetari Penale in jurul orei 16:00. Extrem de fericit, el a declarat presei ca se va prezenta la fiecare termen al procesului si a sustinut ca nu este vinovat de comiterea vreunei infractiuni. ""Intr-un an si jumatate
s-a tesut o gramada de povesti, care nu s-au finalizat pana la urma in rechizitoriu"", a spus Tender la poarta arestului. Referindu-se la prejudiciul retinut de anchetatori (peste 1.400 de miliarde de lei), el a sustinut ca nu statul roman este cel care ar fi eventual pagubit, ci propriile sale firme.
""PING-PONG"". Afaceristul a fost arestat la inceputul lunii martie. De atunci, el a fost liber doar cateva zile, dupa un veritabil ping-pong intre instante si parchet, jucat pe problema starii in care acesta sa fie cercetat. In timpul ""meciului"", el a amenintat ca va da statul roman in judecata la CEDO si ca va cere despagubiri cate un milion de euro pentru fiecare zi petrecuta ilegal in arest. (Violeta Fotache, Miruna Pasa)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.