GUVERNE - O noua sedinta romano-ungara
Ministrii de Externe ai Romaniei si Ungariei, Mihai Ungureanu si Kinga Goncz (foto), au discutat ieri, la Bucuresti, despre cea de-a doua sedinta comuna a celor doua guverne, preconizata a avea loc in noiembrie. Agenda sedintei ar putea cuprinde subiecte precum deschiderea pietei muncii ungare pentru romani si proiectul conductei de gaz Nabucco (un culoar de tranzit a gazelor naturale din regiunea Marii Caspice catre Europa de Vest).

VEHEMENT - Vadim il ameninta pe Dinescu
Liderul PRM, C.V. Tudor, a amenintat ieri ca, daca va fi chemat la audieri de membrii CNSAS, va veni ""in frunte cu 10.000 de oameni"" pentru a-l arunca pe Mircea Dinescu pe geam. Totodata, Vadim l-a acuzat pe presedintele Traian Basescu ca se afla in spatele declaratiilor facute de Lavinia Sandru si de Mircea Dinescu la adresa sa, potrivit carora liderul PRM ar fi facut politie politica. ""Basescu e panicat ca am adus vineri doi martori vii din tineretea sa si sambata a clocit aceasta diversiune cu care l-a insarcinat pe Dinescu"", a spus Vadim. (Carmen Vintila)

SENAT - De azi, sesiune extraordinara
Astazi incepe sesiunea extraordinara a Senatului, care va dura doar trei zile. Pe ordinea de zi se afla proiecte considerate prioritati pentru integrare, precum Legea privind organizarea si functionarea Curtii de Conturi sau Legea privind societatile comerciale. Sesiunea ordinara a Senatului va incepe luni, 4 septembrie. Si deputatii din cele trei comisii sesizate in fond cu Statutul minoritatilor - Juridica, Invatamant si Drepturile Omului - ar trebui sa reia azi dezbaterile la acest proiect. Cei mai multi deputati au fost insa de parere ca nu va fi intrunit cvorumul necesar de lucru. (A.N.)
LEGEA CAPITALEI - Videanu apeleaza la ONG-uri
Pentru ca nu a gasit sprijin la colegii din PNL, primarul Capitalei, Adriean Videanu, vrea sa scoata in dezbatere publica proiectul de Lege a Capitalei, consultandu-se pana acum cu organizatii ca SAR sau Pro Democratia. Liderul PD intentioneaza sa introduca prin aceasta lege un buget unic al Capitalei, astfel incat sa creasca posibilitatea de imprumut a Municipalitatii. Proiectul ar urma sa confere primarului ales un bonus electoral. Astfel, alegerea acestuia ar trebui sa atraga automat si majoritatea in consiliu. (O.S.)