Liberalii i-au retras sprijinul politic deputatului PNL Ioan Ghise si urmeaza sa-l excluda din partid. Ceilalti trei parlamentari suspectati ca au colaborat cu Securitatea au scapat deocamdata.

Biroul Permanent Central al PNL a decis ieri, prin vot secret, sa-i retraga sprijinul politic deputatului Ioan Ghise. BPC va propune, de asemenea, in cadrul Delegatiei Permanente care va avea loc la Constanta la sfarsitul acestei saptamani, excluderea din partid a lui Ghise. ""Am discutat despre propunerile BPC privind demnitarii care s-au dovedit a fi colaboratori ai fostei Securitati prin semnarea unui angajament. In situatia Monei Musca se afla si deputatul de Brasov Ioan Ghise. BPC a luat act de faptul ca Ghise a recunoscut public, inca de acum cativa ani, acest gest. Cu toate acestea, pentru ca nu dorim sa nuantam si ca delimitarea noastra de cei care au avut un angajament la Securitate este clara, am hotarat sa-i retragem sprijinul politic"", a declarat purtatorul de cuvant al PNL, Varujan Vosganian. Alaturi de cazul Ghise, Biroul Permanent Central a mai luat in discutie si situatia altor trei deputati liberali: Liviu Campan, Titus Gheorghiof si Emilian Francu, despre care se presupune, de asemenea, ca au avut legaturi cu Securitatea. ""Cazurile celor trei sunt diferite pentru ca pana in prezent nu a fost dovedita colaborarea prin semnarea unui angajament. Le-am solicitat sa-si clarifice situatia, sa mearga la CNSAS sa-si ceara dosarele si apoi sa le faca publice"", a aratat Vosganian. El a mai spus ca Titus Gheorghiof este ""un caz special"", deoarece ""a facut ani de puscarie pe vremea cand alti tineri de varsta lui mergeau la scoala"".
DELEGATIE PERMANENTA. In cadrul Delegatiei Permanente a PNL din aceasta saptamana se va lua hotararea finala in ceea ce priveste excluderea din partid a deputatilor Mona Musca si Ioan Ghise. Delegatia Permanenta va fi precedata de intalniri ale grupurilor parlamentare ale partidului cu ministrii liberali, pentru a stabili prioritatile legislative din sesiunea legislativa care va incepe in septembrie.

PREOTIMEA