Dosarul „Pistolarul din Ferentari" este mai complicat decit s-a crezut. Anchetatorii spun ca miza lui este lupta pentru teritoriu a clanurilor din Bucuresti.

Dorel Marin (foto), cel care saptamina trecuta a tras cu pistolul in Ferentari, a fost retinut, simbata, la Costinesti, de politistii de la Crima Organizata si procurori DIICOT, cu sprijinul SRI Constanta. Cunoscutul apropiat al fratilor Camataru, originar din Medgidia, a fost ajutat sa se ascunda pe litoral, cit timp a fost dat in urmarire generala si consemn la frontiera, de un cap al lumii interlope din Constanta, George Bosinceanu. Fugarul a stat in locuintele unor prieteni. In momentul retinerii, Marin nu a opus rezistenta. Dorel Marin, iubita lui, Aurelia Toma, de 17 ani, si George Bosinceanu au fost audiati in noaptea de simbata spre duminica de procurori, primul fiind acuzat de tentativa de omor, distrugere si incalcarea regimului armelor si munitiilor, iar ceilalti doi de complicitate. Anchetatorii spun ca nu au gasit arma folosita in timpul atacului armat. Dorel Marin a ajuns ieri, in jurul orei 16.00, in fata procurorilor Tribunalului Bucuresti.

Alte arestari

In timp ce Dorel Marin era audiat la tribunal, anchetatorii au retinut pe unul dintre capii clanului Duduianu - Sofian Vaduva, zis „Denum". Anchetatorii spun ca acesta din urma si Dorel Marin, pe 4 aprilie 2004, l-au tilharit pe un individ de o cheie de la o masina SLK si de 60 de milioane de lei. Se pare ca Dorel, fost apropiat al Camatarilor, arestati acum, s-ar fi mutat in tabara Duduienilor.

Caziere incarcate

Anchetatorii dosarului „Pistolarul" spun ca in timpul audierilor atit Dorel Marin, cit si George Bosincenau au avut o atitudine foarte relaxata si i-au tratat pe procurori cu superioritate. De altfel, cei doi au experienta in astfel de situatii. Dorel Marin a fost cercetat in mai multe rinduri. Are dosare pentru tilharie, ultraj si spargeri de locuinte, fapte comise in Romania si in Franta. Amicul sau, Bosinceanu, patronul hotelului Histria din Mamaia, are si el un cazier impresionant. Pe numele sau exista mai multe dosare de proxenetism, evaziune fiscala, inselaciune si alte infractiuni economice.

Reglare de conturi

In seara zilei de 22 august, Ion Lungu, un apropiat si el al fratilor Camataru (arestati), a fost tinta atacului armat petrecut intr-o spalatorie din cartierul bucurestean Ferentari. Autorul, Dorel Marin, il cauta pe un barbat. Lungu a refuzat sa-l cheme in acel loc, la propunerea lui Marin. In consecinta, acesta din urma a tras, cu o arma automata, o rafala in masina condusa de Lungu, pe care a ciuruit-o cu opt gloante. Nici o persoana nu a fost ranita.