Numarul copiilor care sufera de alergii este in crestere in intreaga lume, inclusiv in multe dintre tarile dezvoltate, unde astmul, eczemele si febra de fan constituie probleme importante de sanatate publica. Cea mai frecventa dintre aceste afect
Numarul copiilor care sufera de alergii este in crestere in intreaga lume, inclusiv in multe dintre tarile dezvoltate, unde astmul, eczemele si febra de fan constituie probleme importante de sanatate publica.

Cea mai frecventa dintre aceste afectiuni este astmul, responsabil in cazul a milioane de copii. Multi dintre ei lipsesc de la scoala, sunt internati in spital sau chiar isi pierd viata. Un studiu recent publicat in revista The Lancet arata ca, in ultimii zece ani, s-a inregistrat o crestere semnificativa in ceea ce priveste numarul cazurilor de eczeme la copiii cu varste intre 6 si 7 ani. La categoria de varsta 13-14 ani este mai frecventa febra de fan. Prof. Innes Asher, de la Universitatea din Auckland, Noua Zeelanda, autorul studiului, pune in evidenta faptul ca alergiile la copii sunt des intalnite in tarile cu populatie numeroasa. Factorii favorizanti sunt: poluarea, alimentatia dezechilibrata, nerespectarea igienei personale la varste fragede.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.