Doi studenti romani au dezvoltat un sistem de localizare si transmisie audio-video pe internet pentru telefoane cu sistem de operare. Companii din tara si din strainatate doresc implementarea sistemului. Andrei Iftimie, student la Electronica si
Doi studenti romani au dezvoltat un sistem de localizare si transmisie audio-video pe internet pentru telefoane cu sistem de operare. Companii din tara si din strainatate doresc implementarea sistemului. Andrei Iftimie, student la Electronica si Telecomunicatii, si Razvan Orlando Matei, Matematica-Informatica in Bucuresti, au dezvoltat un sistem de ""mobile tracking"" (localizare) si ""streaming"" (transmisie de continut audio-video pe internet) care ar putea revolutiona sisteme de comunicatii. Cei doi au creat sistemul Mobile Tracking System pentru telefoane echipate cu sistem de operare Windows (in curand va fi disponibil si pentru Symbian) pentru a putea fi folosit in servicii de localizare, dar si de mesagerie. Dupa cum ne-a declarat Andrei Iftimie, aplicatia poate fi descarcata gratuit de pe site-ul www.fightersoft.ro, firma de software a celor doi. Serviciile de mesagerie nu mai sunt limitate de un numar de semne si nu se platesc in plus (inclusiv trimiterea unei imagini prin snapshot), pentru ca este vorba despre trafic prin internet, platindu-se doar pachetul GPRS. O alta aplicatie MTS este aceea de localizare gen ""busola"" sau grupuri de prieteni/angajati, cu conditia ca fiecare utilizator sa aiba aplicatia instalata in terminal. STREAMING. In ceea ce priveste aplicatia de ""streaming"", aceasta functioneaza si in sistem PC-smartphone si PC-PC, doar cea din urma putand fi descarcata de pe site. Cu o camera web instalata la computer puteti primi alerte prin e-mail daca un infractor va patrunde in casa. O alta inovatie este aceea ca terminalul poate deveni telecomanda la distanta pentru PC-ul dotat cu placa de captura. TV-ul poate fi comandat sa transmita emisiunea in timp real pe telefon, sa schimbe canalul si chiar sa o inregistreze. Exista si alte aplicatii in lume care sa asigure servicii asemanatoare, dar meritul celor doi studenti romani este acela ca sistemul lor reuseste si localizarea prin GSM, si urmarirea prin GPS si mesagerie in mod gratis. Andrei Iftimie a prezentat o parte din sistemul MTS si la facultate, spune unul dintre profesorii sai, Andrei Enescu, asistent universitar la Facultatea de Electronica si Telecomunicatii. ""Este un student ambitios si il suna mereu contabila cand era la tabla"", adauga Enescu.
Cei doi studenti si-au prezentat sistemul in Tabara ""FORUM IT"" de la Izvorul Muresului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.