Destul de apatici cand este vorba despre viata politica interna, francezii asteapta acum cu nerabdare cel mai interesant duel politic al anului. Nominalizarea candidatului socialist pentru functia de presedinte al tarii promite multe puncte de rating
Destul de apatici cand este vorba despre viata politica interna, francezii asteapta acum cu nerabdare cel mai interesant duel politic al anului. Nominalizarea candidatului socialist pentru functia de presedinte al tarii promite multe puncte de rating, pentru ca batalia se duce intre doi parteneri de viata.
LA SCOALA DE VARA. Potrivit The Times, la ""scoala de vara"" a Partidului Socialist, care s-a deschis la sfarsitul saptamanii trecute, au aparut speculatii privind o confruntare televizata intre favorita sondajelor de opinie Segolene Royale si Francois Hollande, care ii este atat sef de partid, cat si partener de viata. Royale si Hollande, care au impreuna patru copii, isi doresc in egala masura sa devina candidatul socialist la prezidentialele din 2007. Desi femeia este creditata de sondaje cu cele mai mari sanse de a obtine functia suprema in stat, Hollande a refuzat sa se retraga din cursa, acuzand lipsa de experienta politica a partenerei sale. De aceea, o serie de dezbateri televizate ar putea contribui la luarea unei decizii la nivel de partid, care va avea loc la data de 16 noiembrie.
TINTA. Analistii citati de presa internationala apreciaza ca scoala de vara a socialistilor francezi va fi un prilej de atacuri contra lui Segolene Royale. Cu o saptamana inainte de reuniune, fostul premier socialist Laurent Fabius spusese ca ""francezii nu-si doresc un concurs de frumusete"", insinuand ca aspectul fizic este singurul lucru pe care Segolene Royale il poate oferi electoratului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.