De patru luni, brasovenii conectati la CET nu au apa calda, adica circa 150.000 de persoane, situatie considerata fara precedent de ministrul secretar de stat la MAI, Nicolae Mircea Toader, aflat sambata la Poalele Tampei. ""Situatia Brasovului
De patru luni, brasovenii conectati la CET nu au apa calda, adica circa 150.000 de persoane, situatie considerata fara precedent de ministrul secretar de stat la MAI, Nicolae Mircea Toader, aflat sambata la Poalele Tampei.


""Situatia Brasovului este cu totul exceptionala, timp de 16 ani nu s-a ocupat nimeni de termoficarea municipiului, care are cea mai grea situatie din tara."" Intalnirea de mediere de la sediul Primariei a prilejuit acuze dure din partea edilului-sef George Scripcaru la adresa Distrigaz Sud Bucuresti pentru intreruperea alimentarii cu gaz metan a CET Brasov, din cauza celor 300 de miliarde de lei restante catre Distrigaz.
DATORII. CET Brasov are de recuperat la randul sau 110 miliarde de lei de la asociatiile de locatari si 100 de miliarde de lei de la agentii economici, din care 60 de miliarde de lei doar de la Rulmentul si Tractorul. Un moment delicat l-a reprezentat imposibilitatea justificarii celor 460 de miliarde de lei, subventie datorata de Primarie si Guvern CET-ului si neachitata pentru 2005-2006. Secretarul de stat a declarat ca Guvernul va ajuta CET Brasov cu 100 de miliarde de lei in aceasta saptamana, pentru achitarea unei prime transe din datorie. Distrigaz Sud a cedat si a anuntat reluarea furnizarii gazului metan catre CET, ceea ce inseamna ca brasovenii vor avea de astazi apa calda .


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.