O ciuperca utilizata de secole in medicina traditionala chineza are proprietatea de a creste eficienta chimioterapiei in cazul cancerului de prostata, este concluzia unui studiu publicat in Marea Britanie. Doctorul Chang-Yan Chen, de la Universitat
O ciuperca utilizata de secole in medicina traditionala chineza are proprietatea de a creste eficienta chimioterapiei in cazul cancerului de prostata, este concluzia unui studiu publicat in Marea Britanie.
Doctorul Chang-Yan Chen, de la Universitatea din Boston, a studiat efectele extractului din ciuperca Phellinus linteus asupra pacientilor operati de cancer al prostatei si aflati sub tratament chimioterapic. Rezultatele publicate in British Journal of Cancer arata ca asocierea dintre chimioterapie si aceasta ciuperca impiedica dezvoltarea celulelor canceroase. In plus, aceasta combinatie a permis reducerea dozelor de citostatice. Avand in vedere efectele secundare ale acestora, extractul din Phellinus linteus reprezinta un real beneficiu pentru pacienti.
Referitor la acest studiu, profesorul Richard Sullivan, de la Institutul Cancer Research UK, a declarat ca ""sunt necesare cercetari mai complexe pentru a intelege pe deplin cum actioneaza extractul din aceasta ciuperca de copac. Oricum, rezultatele sunt incurajatoare. Multe medicamente importante au fost create din resurse naturale. Sa ne gandim numai la penicilina si la ciclosporina, primul medicament revolutionar impotriva rejetului unui transplant"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.