Speriat de faptul ca secretarul general al Primariei Capitalei, Dumitru Stanescu, omul sau de legatura in ""afacerea Bordei"", ar putea fi demis astazi, afaceristul Costel Costanda a incercat o noua ""diversiune"". Firesc, el a respins ieri, i

Speriat de faptul ca secretarul general al Primariei
Capitalei, Dumitru Stanescu, omul sau de legatura in ""afacerea Bordei"", ar putea fi demis astazi, afaceristul Costel Costanda a incercat
o noua ""diversiune"".

Firesc, el a respins ieri, intr-o conferinta de presa, afirmatiile consilierului conservator Octavian Petrovici, potrivit carora investitorul ar fi incercat sa-l mituiasca cu ajutorul unui inalt functionar din primarie, pentru a vota favorabil proiectul lui Costanda de a transforma Parcul Bordei intr-un cartier de lux.
Reactia lui Costanda vine la o zi dupa ce Jurnalul National a publicat in exclusivitate povestea ""Spaga pentru Bordei"", in urma careia, primarul general, Adriean Videanu, s-a exprimat ca-l va demite pe Stanescu, cel care ar fi incercat sa-i cumpere votul lui Petrovici.
SCOP. ""Ma intreb care ar fi logica incercarii de influentare a unui consilier sa sustina un proiect care nu se afla pe ordinea de zi si pe care l-a votat, in sedintele trecute. (...) Iesirea publica a acestui consilier a avut cu totul alt scop: discreditarea proiectului Bordei"", a declarat omul de afaceri. Potrivit lui Costica Costanda, afirmatiile consilierului municipal PC au fost abil prezentate, scopul iesirii publice a acestuia fiind sa contribuie la blocarea proiectului imobiliar pe care acesta intentioneaza sa-l realizeze in zona Bordei. ""Nu exclud ipoteza ca intreaga relatare a domnului Petrovici sa fie doar o «bomba mediatica», menita sa creeze un impact psihologic asupra consilierilor municipali, o presiune, astfel incat acestia sa considere ca, daca ar vota favorabil proiectul, s-ar interpreta ca «au avut in buzunar un monitor oficial». In acest fel, consilierii nu ar mai vota potrivit propriei constiinte, ci preocupati de a nu fi considerati de opinia publica drept partasi la vreo ilegalitate"", a mai spus Costanda.
INTENTIE. Omul de afaceri Costica Costanda intentioneaza sa construiasca un cartier de locuinte si birouri pe o treime din cele 3,3 hectare de teren situate in zona malului Lacului Floreasca, cunoscuta ca zona Bordei. El a obtinut aceasta suprafata in anul 2003, in urma unui schimb de terenuri cu municipalitatea, aprobat de primarul de la acea vreme, Traian Basescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.