Astazi, in nordul Carpatilor Orientali si al Moldovei, in special in judetele Suceava si Botosani, vor fi averse de ploaie. De asemenea, si in Dobrogea, respectiv in judetele Constanta si Tulcea, de astazi pana marti vor fi ploi insemnate cantitativ
Astazi, in nordul Carpatilor Orientali si al Moldovei, in special in judetele Suceava si Botosani, vor fi averse de ploaie. De asemenea, si in Dobrogea, respectiv in judetele Constanta si Tulcea, de astazi pana marti vor fi ploi insemnate cantitativ si descarcari electrice, potrivit unei avertizari emise de Administratia Nationala de Meteorologie, cotata cu cod galben.

Cantitatile de apa vor depasi local 25... 30 l/mp si izolat 50a€¦ 60 l/mp. Vantul va prezenta unele intensificari. Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor a trimis duminica o atentionare hidrologica - cod galben, catre judetele Botosani, Suceava, Tulcea si Constanta. Deoarece precipitatiile vor atinge pana la 50... 60 l/mp, luni sunt estimate cresteri ale debitelor raurilor si depasiri ale cotelor de atentie pe raurile Bistrita Superioara, Suceava, Prutul Superior si afluentii Prutului si Moldova. De asemenea, Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a atentionat asupra producerii unor scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, ce vor creste debitele raurilor si afluentilor acestora din judetele Suceava si Botosani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.