Personaje desprinse din Evul Mediu si-au dat intalnire in cetatea de pe Cibin, pentru a reinvia vremuri de mult apuse.

La Festivalul medieval ""Cetati Transilvane"", ajuns la cea de a VI-a editie, au fost invitati in acest an participanti din Italia, Germania, Suedia, Franta, dar si zeci de trupe de artisti de arta medievala din Romania.
LUPTATORI. Deschisi oricand sa raspunda provocarilor la turniruri, cu ale lor armuri si sabii, cavalerii ""Cetatii Rosii"", ""Cavalerii de Sibiu"", ""Argoticii"", ""Cavalerii de Transilvania"" sau ""Cavalerii sarbi"" fac sa zangane zidurile Sibiului. La colt de strada, trenele lungi ale domnitelor te transporta in trecut, rapindu-te din decorul unui oras inca in santier.
E veselie mare. Si compensarea e deplina cand spectacolele dedicate asediului cetatii sunt in maxima desfasurare de forte. Ziduri arzand, sabii scanteind sub forta loviturilor, strigate de lupte, totul sub privirile spectatorilor.
Organizatorii au inclus in programul din acest an si un segment dedicat vinurilor si atelierelor gastronomice in care pot fi degustate ""felii"" din masa romanului de la tara. Alaturi, cioplitori in lemn, mesteri de mare clasa, fac demonstratii la confectionarea butoaielor.