Ovidiu Tender este din nou la un pas de a scapa de arestul preventiv dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis ieri ca omul de afaceri poate fi judecat in libertate.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au luat in discutie, vineri, legalitatea mentinerii starii de arest preventiv a lui Ovidiu Tender. Acesta este un pas procedural care se impune dupa trimiterea inculpatului in judecata si precede inceperea propriu-zisa a procesului. Dupa o zi de deliberari, instanta a hotarat ieri ca mentinerea arestului nu se impune si a dispus revocarea masurii privative de libertate. Tender a ramas insa dupa gratii, pentru ca procurorii Parchetului Instantei Supreme au declarat imediat recurs. Contestatia urmeaza sa fie judecata la Curtea de Apel Bucuresti in cel mai scurt timp. Daca instanta va respinge recursul, atunci omul de afaceri va fi pus in libertate.
PRECEDENTE. Aceasta nu este prima data cand Ovidiu Tender poate scapa de zeghe. Masura arestarii preventive dispusa in luna martie a fost revocata in mai multe randuri la Tribunal de judecatorii care au stabilit ca nu este legala, doar pentru a fi reconfirmata ulterior la Curtea de Apel. Afaceristul a fost chiar pus in libertate pentru cateva zile in cursul lunii iunie.