Ii cresc de aproape sase ani. La inceput entuziasmul era maxim dar, cu timpul, s-a topit. Acum vor sa instraineze cei patru struti de pe langa casa fiindca... nu le-au adus nici un profit. Familia Lupu, din Oraseni Deal, a intrat cu entuziasm, a

Ii cresc de aproape sase ani. La inceput entuziasmul era maxim dar, cu timpul, s-a topit. Acum vor sa instraineze cei patru struti de pe langa casa fiindca... nu le-au adus nici un profit.

Familia Lupu, din Oraseni Deal, a intrat cu entuziasm, acum sase ani, intr-o afacere despre care auzisera ca e banoasa. Vasile Lupu a dat fuga la Oradea: acolo se gaseau de vanzare struti. A achizitionat trei pui, la cinci milioane de lei bucata. ""A luat doua femele si un mascul, ca asa e obligatoriu, asa e familia lor. Ca i-am luat la ghici, nici nu mai vreau sa-mi amintesc. Am vandut viteii si din bani am cumparat strutii si incubatorul"", povesteste Liliana Lupu, cea care se ocupa de inaripate. Gagalicile de 3 kilograme fiecare s-au transformat ca peste noapte in niste ""monstri"" de peste 130 kilograme.
COMPORTAMENT. Nu i-a fost usor cu puii, mai cu seama ca ""banditul"" din Oradea nu le-a dat nici un fel de indicatii vizavi de intretinerea lor. ""I-am ingrijit ca pe niste pe niste curcani. Am avut grija sa nu stea in curent, sa nu le fie frig iarna. Le-am pus si un radiator, ca sa aiba o temperatura constanta"", retraieste acele vremuri Liliana Lupu. Dupa o perioada de timp, familia de struti s-a marit. Zilnic, cei patru struti consuma 8-10 kilograme de boabe macinate de porumb, grau si floarea soarelui, un paner de lucerna proaspata de aproximativ 10 kilograme si 50-60 litri de apa!

TRIST. Dumitrel, unul dintre cei doi copii ai familiei Lupu, nu agreeaza deloc ideea instrainarii simpaticelor inaripate


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.