6.130 de maestri ai penelului si ai daltitei au stabilit recorduri de pret la licitatii publice, de la inceputul lui 2006. Dintre acestia, 102 au depasit ""bariera"" de un milion de dolari, conform unei analize aparute pe site-ul artprice.com. Cam
6.130 de maestri ai penelului si ai daltitei au stabilit recorduri de pret la licitatii publice, de la inceputul lui 2006.

Dintre acestia, 102 au depasit ""bariera"" de un milion de dolari, conform unei analize aparute pe site-ul artprice.com. Campionul absolut este pictorul englez William Turner, un peisaj din Venetia realizat de el vanzandu-se cu 32 milioane de dolari la 6 aprilie la o licitatie organizata de Christiea€™s la New York.
URMARITORI. Pe locul doi in topul recordmenilor este artistul modern Egon Schiele, pentru a carui lucrare ""Herbstsonne"" s-au platit 19,8 milioane de dolari la Christiea€™s Londra, la 20 iunie. La mica distanta il urmeaza Willson Peale cu tabloul ""George Washington at Princeton"" - 19 milioane de dolari, la 21 ianuarie la Christiea€™s New York. Tot la New York, dar la o competitie Sothebya€™s, un nud de Matisse (""Nu coche vu de dos"") s-a vandut cu 16,5 milioane de dolari, maestrul francez ocupand locul patru in top. Cel mai mare pret obtinut la o licitatie organizata in Elvetia a fost 3,54 milioane de dolari, in Hong Kong, 3,2 milioane de dolari, in timp ce la Paris 2,04 milioane de dolari.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.