Napoli, Sorrento, Capri, Pompei. Una dintre cele mai faimoase destinatii din lume. Orasul Napoli, murdar in mare parte si cu o infractionalitate foarte ridicata, ramane totusi un nume de referinta pentru Italia. Muzeul de arheologie, cu cele m

Napoli, Sorrento, Capri, Pompei. Una dintre cele mai faimoase destinatii din lume.

Orasul Napoli, murdar in mare parte si cu o infractionalitate foarte ridicata, ramane totusi un nume de referinta pentru Italia. Muzeul de arheologie, cu cele mai interesante fresce, mozaicuri, statui si argintarii din perioada Imperiului Roman, te fac sa uiti de orice inconvenient. De la Napoli, cu Circumvesuvianna, faci 60 de minute pana la Sorrento. Vezuviul te insoteste pe tot drumul, ca o emblema superba a acestor locuri.
Sorrento este amplasata pe versanti muntosi, plini de livezi de lamai, portocali, maslini si vita de vie. Marea iti dezvaluie o priveliste unica asupra Golfului Napoli, unde industria hoteliera duduie 9 luni pe an. Insula Capri se afla la doar 20 de minute, cu un vapor rapid, de Sorrento. E un fel de Rai mai mic, pamantean. Dupa ore intregi de plimbare cu gura cascata, comanzi repede niste cozze proaspete, un sorbetto al limone, un espresso si te intorci la Sorrento. Te pregatesti sufleteste pentru un pelerinaj istoric: Pompei. Un oras ruina intins pe 60 de hectare.
CANTECUL. Cine nu cunoaste melodia ""Torna a Sorrento""? O piesa pe care o fredoneaza toti indragostitii. Istoria ei ne dezvaluie insa cu totul altceva. In Septembrie 1902, premierul Italian Giuseppe Zanardelli a vizitat Sorrento, un oras superb, dar lasat in paragina. Giambatista si Ernesto de Curtis au compus cantecul in cateva ore si l-au dedicat premierului, pentru ca acesta sa se intoarca la Sorrento si sa se implice in dezvoltarea orasului. Romantic, nu-i asa?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.