Unele lucruri n-au nimic in comun cu altele. Asa ni se parea si noua inainte de 24 august: ca statiunea Neptun e incompatibila cu folkul. Tocmai asta ni s-a parut provocarea verii: ""Folk you!"" la Neptun. Zis si facut. ""Perla"" lito

Unele lucruri n-au nimic in comun cu altele. Asa ni se parea si noua inainte de 24 august: ca statiunea Neptun e incompatibila cu folkul. Tocmai asta ni s-a parut provocarea verii: ""Folk you!"" la Neptun.

Zis si facut. ""Perla"" litoralului romanesc, adorata de presedinti (nu de bloc) si de proaspat imbogatiti, a fost aleasa de noi drept gazda ultimului week-end ""Folk you!"". In fond, cum sa tii piept muzicilor de la terase (oricare ar fi ele) decat ""dand buzna"" pe plaja, cantand din suflet si inarmat pana-n dinti cu chitare?

COORDONATE. Dupa ce ne-am invartit in cerc vreo jumatate de ora, am gasit in sfarsit drumul spre resedinta de trei zile a muzicii si poeziei. Va spunem si voua, nu de alta, dar ""Folk you!"" se-ntampla si asta-seara la Neptun, iar locul precis poate fi indicat asa: cum stai cu fata la steaguri (adica la mare), o iei pe alee in dreapta, vreo 200 de metri. Si-acolo, foarte aproape de valuri e scena noastra pe care au urcat in prima seara din ultimul week-end Tatiana Stepa, Maria Magdalena Danaila, Maria Gheorghiu, Dinu Olarasu, Mircea Rusu si Ducu Bertzi.

Foarte ciudat sentiment am avut, pentru ca, in premiera, pe la 9 seara se stransesera destul de putini oameni sa-i vada si sa-i auda pe artistii mai sus amintiti. Si asta nu-i tot, nu stateau direct pe nisip, ca toti spectatorii de unde s-a intamplat ""Folk you!"" pana acum, ci pe sezlonguri prevazute cu prosoape de plaja. Aveai senzatia ca au ramas acolo de la plaja sau ca asteapta rasaritul, nu care cumva sa le ia altcineva locul orientat strategic cu fata spre mare. Dar bine si-asa, ne-am zis, chiar daca lumea nu da navala, bine ca exista macar curiozitate. Insa, pe masura ce folkistii evoluau, publicul s-a dovedit a nu fi doar curios, ci si cunoscator. Spectatorii s-au inmultit si au cantat o data cu artistii. Care i-au rasplatit cu piese celebre din repertoriile lor, dar si cu prime auditii si duete inedite.

DILEMA. Cine-i langa Mircea Rusu? Virgil Suciu sau Virgil Iantu?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.