Au fost creati pentru a lucra in locul oamenilor in fabrici, ii distreaza pe copii si pe cei in varsta si singuri, pot sta de paza prin casa. Acum au ajuns sa fie folositi si in show-uri de satira. O petrecere neobisnuita a avut loc in Californi
Au fost creati pentru a lucra in locul oamenilor in fabrici, ii distreaza pe copii si pe cei in varsta si singuri, pot sta de paza prin casa. Acum au ajuns sa fie folositi si in show-uri de satira.


O petrecere neobisnuita a avut loc in California, la San Jose. Nimic spectaculos pana acum, californienii fiind recunoscuti pentru ""neobisnuit"", doar ca de data aceasta avem de-a face cu un show ai carui protagonisti sunt roboti. Peste 2.000 de oameni au cumparat bilete cu cateva zile inainte numai ca sa vada roboti uriasi cuprinsi de flacari interpretand diferite roluri. Survival Research Labs (SRL), organizatie care are scop redirectionarea activitatilor tehnice, a pus in scena un spectacol inedit cu masini inalte de zece metri si greutate de aproximativ 500 de kilograme, ghidate prin internet, combustie si 2.000 de spectatori gata sa vada ce au mai pus la cale oamenii de la SRL. Robotii sunt construiti de la zero de membrii echipei SRL, din materiale pe care le au la indemana. Track robot, una dintre masinariile SRL, face 15 minute de spectacol. O videoconferinta via NetMeeting cu camera Winnov a fost folosita pentru a transmite imagini utilizatorului. Controlul aparatului este mediat de un laptop conectat la o retea de internet. Pitching Machine, o balista in varianta Survival Research Labs, arunca sageti din lemn la o distanta mai mare de 90 de metri. Masina este dotata cu un joystick pentru fixarea tintei si o interfata web pentru controlul prin telecomanda. Creatorul a setat robotul astfel incat sa traga continuu in timp ce utilizatorul da comenzi doar pentru miscare. Propanul a fost sarea si piperul acestei manifestatii artistice. In timpul spectacolului, cinci dintre robotii gigantici ardeau sau aruncau flacari, asa ca spectatorii au fost nevoiti sa se retraga de langa scena. Oamenii de la SRL spun ca spectacolele lor sunt unice, pentru ca masinariile sunt folosite in dezvoltarea unor satire socio-politice. ""SRL se bucura de libertatea nelimitata de a se folosi in specatcole atat de tehnica extravaganta, cat si de discutiile sociale acerbe"", a declarat fondatorul organizatiei, Mark Pauline.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.