""Doamna Aura Urziceanu, ce mult va admir! Sunt Horia Brenciu!"". ""Cine?"" - a intrebat doamna. ""Vai, cum cine? Si eu cant, exact ca dumneavoastra"" - a raspuns Brenciu. ""Da? Sunteti cumva femeie?"" - i-a taiat imediat elanul Aura Urziceanu.

Acest schimb de replici a avut loc la Teatrul de Vara de la Mamaia, joi dupa-amiaza, cand repetitiile erau in toi. Acum chiar toata lumea stie cine-i Horia Brenciu! Este un barbat, care, cu siguranta, n-are cum sa cante ca o femeie.
CARE PE CARE. Maine seara, imediat dupa gala premiantilor, Aura Urziceanu si, atentie!, Horia Brenciu vor sustine un recital (separat, bineinteles, pentru ca nu se pot amesteca merele cu perele). Desi Aura este trecuta pe afis inaintea lui Horia, se pare ca in urma jocurilor de culise ordinea a fost schimbata. S-ar putea ca cel care n-are voce (de femeie) sa inchida festivalul Mamaia, nicidecum regina jazz-ului. Tot astfel, exista dezbateri aprinse in legatura cu timpul pe care il are fiecare la dispozitie pentru a-si face numarul pe scena. Lui Brenciu i
s-au alocat 45 de minute (ar avea timp si sa cante, nu doar sa falseze, pardon!, sa valseze), iar Aurei doar 35 de minute. Poate ca se va gasi cineva din echipa organizatorilor care sa-si dea seama de anomalia situatiei. O fi el Brenciu-Horia sau Horia-Brenciu dar, totusi, Aura Urziceanu este Aura Urziceanu!
Ce se mai intampla prin culisele festivalului? Nicola a venit insotita de iubitul ei, Andrei Stanoevici (claparul din trupa), in timp ce Mihai Alexandru a fost distribuit in rolul de dadaca: are grija de sase copii (sunt si ai lui, si ai Nicolei, si ai unor prieteni). Marina Voica a sosit la Mamaia cu o zi mai devreme de cat era in program, obligandu-i astfel pe organizatori sa-i asigure o zi in plus de cazare. Ileana Sipoteanu s-a prezentat la repetitii incaltata cu o pereche de sandale cu trei numere mai mari. Probabil ca voia sa vada lumea pe ce picior mare traieste!