La Gradina Zoologica din Ostersund, Suedia, s-a nascut cea mai mica primata din lume. Ea cantarese 100 de grame si poate atinge, la maturitate, inaltimea maxima de 35 cm. LONDRA - Protest in cusca Trei contorsionisti s-au inghesuit intr-o casuta

La Gradina Zoologica din Ostersund, Suedia, s-a nascut cea mai mica primata din lume. Ea cantarese 100 de grame si poate atinge, la maturitate, inaltimea maxima de 35 cm.

LONDRA - Protest in cusca
Trei contorsionisti s-au inghesuit intr-o casuta din plexiglas in Piata Leicester din centrul Londrei. Protestul lor, organizat de centrul de caritate ""Shelter"", condamna conditiile ingrozitoare la care sunt supuse familiile si copiii din Anglia care trebuie sa suporte inghesuiala din blocuri pentru ca autoritatile i-au evacuat de pe un teren
al guvernului.

NEMULTUMIRE - Vanzator atacat cu umbrela
O clienta care a incercat o masca de oxigen intr-un magazin din Tokyo si-a aratat nemultumirea fata de vanzator bagandu-i in ochi umbrela. Se pare ca tanara de 22 de ani, care si-a motivat gestul datorita faptului ca i s-a facut rau dupa ce a probat echipamentul, a dat bir cu fugitii, fiind data in urmarire. Victima se afla in acest moment la spital pentru ingrijiri medicale.
LA BATRANETE - Marijuana pe post de flori
Niste pensionari americani au fost surprinsi cand un politist le-a spus ca planta pe care o ingrijeau pe aleea casei lor este de fapt marijuana. Biroul serifului din Yavapai County, in Arizona, a anuntat ca un agent a reperat planta, care tocmai inflorise, pe aleea unei comunitati de pensionari in apropiere de Prescott, la nord de Phoenix. Convins de buna-credinta a pensionarilor, agentul s-a multumit sa le tina, in schimb, un curs de botanica.

DESCOPERIRE - Mumie blonda si tatuata

O mumie blonda si tatuata, acoperita de un strat de gheata de 2.500 de ani, a fost descoperita intr-o stare foarte buna de conservare, in Muntii Altai, de o echipa internationala de arheologi din Berlin. Corpul razboinicului scit a fost descoperit in timpul unor sapaturi la 2.600 de metri altitudine, in iunie, intr-un mormant sub forma de tumul numit ""kurgan"". Cercetatorii au fost uimiti de parul blond al razboinicului, potrivit lor, in varsta de 30-40 de ani in momentul decesului. Podoaba capilara nu a fost probabil blonda la origine, insa a putut sa se decoloreze de-a lungul timpului.

Rubrica realizata de Raluca Grintescu


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.