Pompilia Stoian si Andra - doua interprete, doua slagare. ""Prieten drag"" si ""Ramai cu mine"" se vor ""intalni"" la Mamaia, desi sectiunea Slagare a fost scoasa din concurs. O decizie inteleapta, avand in vedere ca artistii consacrati fugeau de live mai ceva ca dracua€™ de tamaie.

Este deja stiut faptul ca Televiziunea Romana ""jubileaza"" - doar face 50 de ani (de sticla), astfel ca organizatorii au pregatit o serie de recitaluri menite sa scoata de la naftalina slagarele de aur ale ""Mamaitei"". Pompilia Stoian a venit special din Germania pentru ""Prieten drag"", piesa cu care a castigat marele trofeu in 1963. Doina Spataru, Mihai Constantinescu, Corina Chiriac, Gabriel Cotabita, Adrian Daminescu, Marina Voica, Ileana Sipoteanu, Adrian Romcescu, Ovidiu Komornyik sunt cantaretii ""grizonanti"" care vor prezenta lectia de istorie a Festivalului Mamaia. Mai exact, ei isi vor prezenta piesele care au intrat (unele au si ramas) in analele concursului de la malul marii.
ACTORII. Sa nu intrati in panica, urechile noastre nu vor fi desfatate (sau, dupa caz, agresate) doar cu muzica veche, ci si cu slagare mai tinerele! In aceasta seara, Andra va urca pe scena festivalului pentru
a-l face fericit (pentru a cata oara) pe Adrian Romcescu, compozitorul care i-a daruit ""Ramai cu mine"". Ei bine, Andra va canta, iar Catalin Maruta va prezenta fiecare seara de recitaluri (doua la numar). Atentie! Horia Brenciu este prezentatorul de serviciu doar pentru concurenti. Fiecare isi va lua rolul in primire. Paula Seling, 3rei Sud Est, Mihai Traistariu, Monica Anghel, Pepe, Nicola, Directia 5, Mirabela Dauer, Ana-Maria, Proconsul, Marcel Pavel sunt ceilalti actori care-si vor spune replica in prima seara, imediat dupa sectiunile Interpretare si Creatie.
Peste 500 de oameni au fost mobilizati pentru aceasta editie a Mamaiei, care se pare ca e tratata cu mult respect de TVR care, asa cum
v-am spus, ""jubileaza""... Sa vedem daca si presa va fi la fel de exaltata.