Marile companii organizeaza din ce in ce mai des con- cursuri de fotografie adresate atat fotografilor profesionoisti, cat si celor amatori. Care este scopul? In general, fotografiile pot constitui o baza fotografica solida si, cel mai important

Marile companii organizeaza din ce in ce mai des con-
cursuri de fotografie adresate atat fotografilor profesionoisti, cat si celor amatori. Care este scopul? In general, fotografiile pot constitui o baza fotografica solida si, cel mai important, pot constitui premisele unor viitoare campanii de print.

Arta fotografica si fotografii profesionisti cocheteaza din ce in ce mai mult cu zona publicitatii. De ce? Pentru ca satisfactia materiala este mult mai mare, iar publicitatea este un domeniu extraordinar de atractiv. Si nu de putine ori fotograful surclaseaza un art director si un copywriter fara mari eforturi. Multe fotografii realizate in aceste concursuri pot deveni printuri ce pot castiga premii la orice festival de publicitate din lume.
PROVOCARE. Sa fie ochiul unui artist mai antrenat decat cel al unui publicitar? Sa fie acest domeniu mai aproape de astfel de artisti decat fata de publicitari? Greu de spus. Cert este ca operele lor sunt mai valoroase decat multe lucrari publicitare din industria de la noi. Oricum ar fi, aceste demersuri sunt binevenite si trebuie repetate, pentru ca antrenamentul fotografiei naste publicitate de cea mai buna calitate.
Iata cum au vazut cei trei castigatori ai concursului Coca-Cola light provocarea: ""Provocarea a fost prestigiul brandului, sa reusesc sa realizez o lucrare care sa reprezinte valorile brandului, vitalitate, spontaneitate, senzualitate... si lucrarea sa fie in final pe masura brandului, plina de forta si eleganta,"" a declarat Doru Amariucai, castigator al categoriei Urban.

REVELATIE. Cosmin Gogu, marele castigator al concursului Coca-Cola light, transpune intr-o forma angelica valorile marcii


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.